Ernæringsfysiologi
Ernæringsfysiologi – en grundbog fører læseren sikkert og grundigt gennem kostens opbygning set fra en biokemisk vinkel og i relation til kroppens fysiologi. Udgangspunktet er dansk kost og ernæringsforhold med inddragelse af danske kostundersøgelsesresultater.
Forfatterne giver en overskuelig gennemgang af emner som fedt, kulhydrat, protein, alkohol, energimetabolisme, vitaminer, mineraler og væskebalance, som perspektiveres til praksisrelaterede emner som livsstilssygdomme, kostvurdering, kostplanlægning og ændringer i fødevarers næringsindhold ved forarbejdning og opbevaring.
Bogen henvender sig til studerende på de mellemlange videregående uddannelser, herunder især uddannelsen i ernæring og sundhed og sygeplejerskeuddannelsen.
I denne 3. udgave er både indhold og layout grundigt revideret for at give de bedste forudsætninger for tilegnelsen af stoffet.
Ekstramateriale i form af multiple choice spørgsmål er tilgængelige via bogens elektroniske version.
Undertitel | en grundbog |
---|---|
Forfatter | Inger Marie Jørgensen;Niels Holmquist |
Forlag | Gyldendal |
Indbinding | Hæftet |
Thema koder | For professionsuddannelse, Idræt: generelt, Lægevidenskab og sygepleje, Sygepleje og paramedicinske fag |
Varegruppe | Medicin, Sundhed og Sygdom |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 12. aug. 2019 |
Sideantal | 352 |
Første udgave | 0 |
Oplagsdato | 12. aug. 2019 |
Oplag | 1 |
Udgave | 3 |
ISBN-13 | 9788762819061 |
ISBN-10 | 8762819061 |
EAN | 9788762819061 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Artist | Per Baasch Jørgensen |
Omslagsgrafiker | Per Baasch Jørgensen |
Illustreret i farver/sh | Nej |