Et sødere blod

Af: Ann Fernholm
150,00 kr
Mangler for tiden på forlagets lager. Leveringstid ukendt.
ISBN
9788771582703
Siden 1950'erne har vi lært, at vi skal spare på fedtet, hvis vi vil undgå hjerteproblemer og åreforkalkninger.  I Et sødere blod hævder den prisvindende svenske videnskabsjournalist Ann Fernholm, at myndighederne og forskerenes fokus på fedt har bygget på skøn og antagelser - ikke videnskabelige beviser. Derimod findes der efterhånden meget forskning, der tyder på, at det er sukkeret i vores mad, der giver os problemer, og at kulhydraterne er skyld i den epidemi af fedme og diabetes, der rammer store dele af verden i disse år. 

Menneskeheden har aldrig indtaget så meget sukker som nu. Bogen viser, hvordan hurtige kulhydrater kan påvirke alt – lige fra nyfødte børns vægt til tidspunktet for pubertetens indtræden, muligheden for at blive gravid og risikoen for at få kræft. Hos voksne fremmer et sødere blod både risikoen for åreforkalkning og udvikling af demens.  

I Et sødere blod gennemgår Ann Fernholm, der har en ph.d. i molekylær bioteknik, de seneste 50 års forskning i kost og sundhed. Hun fortæller historien bag kostrådene og den debat om fedt versus kulhydrater, der har raset i Sverige og resten af den vestlige verden i de seneste år. Hun dokumenterer, at kroppen ikke er så enkel, som forskningen engang mente.
Specifikationer
Undertitel Hvad 100 år med sukker har betydet for vores sundhed
Forfatter Ann Fernholm
Forlag Dansk Psykologisk Forlag A/S
Indbinding Hæftet
Thema koder Diabetes, Familie og sundhed
Varegruppe Medicin, Sundhed og Sygdom
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 11. nov. 2015
Sideantal 235
Bredde 153
Højde 227
Dybde 17
Vægt 430
Første udgave 2015
Oplagsdato 11. nov. 2015
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788771582703
ISBN-10 8771582703
EAN 9788771582703
Sprog dan
Orignalsprog swe
Oversætter Lone Østerlind
Omslagsgrafiker Jette Christensen/Christensen Grafisk
Omslagsillustrator Niklas Lindblad, Mystical Garden Design
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.