Den fabelagtige østerskogebog
Arkæologer anslår, at østers har eksisteret i over 500 millioner år. Det er cirka hundrede gange længere end mennesket.
Man har fra de tidligste tider betragtet østers som en elsket delikatesse, der sætter krydderi på tilværelsen. Østers har således altid været forbundet med mystik og eros. I den græske mytologi steg Afrodite op af havet på en østersskal og fødte Eros. I Romertiden anbefalede Marcus Aurelius´ læge, den navnkundige Galen, at han skulle spise østers for at fremme sin potens.
I dag er østers igen i vælten. I Irland afholdes hvert år den verdensberømte The Galway International Oyster Festival, hvor der bliver nedsvælget mængder af rå østers med mørkt brød og masser af Guinness. Går turen til Berlin, kan man nyde østers i det eksklusive stormagasin KaDeWe, hvor en helt etage er indrettet med østers- og champagneboder.
Herhjemme har den legendariske limfjordsøsters også fundet vej tilbage til køkkenet. Vi serverer i stadig større grad østers, når vi skal kræse om gæster eller give weekendmåltidet et pift.
I denne kogebog vil vi gerne åbne alles øjne op for den smukke, unikke og sanselige spise, der kan tilberedes og serveres på utallige måder.
Forfatter | Ulrik Jensen og Dorte Katrine Brodersen |
---|---|
Forlag | FADL's Forlag |
Indbinding | Hæftet |
Varegruppe | Ukendt |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 29. mar. 2013 |
Sideantal | 0 |
Første udgave | 2013 |
Oplagsdato | 29. mar. 2013 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788777496943 |
ISBN-10 | 8777496949 |
EAN | 9788777496943 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |