Æblekogebogen
168,75 kr
På lager
ISBN
9788790958350
Bogen præsenterer mange forskellige spændende æble-madopskrifter, såsom kager og tærter, desserter, friskpresset saft, varm mad med æbler, salater og syltning og konservering. Derudover er der et lille leksikon om æblesorter og forsyningskalender for danske æbler.
De røde æbler løsner let Fra træets trætte kviste. Snart lysner kronens bladenet, og hvert et løv må briste. Når aftensolen på sin flugt bag sorte grene svinder, om årets sidste røde frugt den tungt og mildt os minder. Sensommersang eller Septembers himmel, som den er bedre kendt som, er blot en af de mange danske sange, der beskriver oktobers offergave: æblet. Det gode, danske æble. Hvem har ikke siddet under en regn af æbleblomster en dejlig forårsdag, været på æblerov i naboens have midt på sommeren og med fortrydelse sat tænderne et lille, umodent æble og endelig i september set æblerne løsne sig fra træernes grene? Gule æbler, grønne æbler, røde æbler, saftige og store æbler. Der er intet bedre, end når de første æbler er modne, og butikkerne fyldes af Ingrid Marie, Cox Orange, Gråsten og Co. Men æblerne har en tendens til at hobe sig op, særlig hvis man er velsignet med en æblehave, som jeg i mange år har været. Alle elsker den klassiske æblekage, men ikke hele efteråret. Derfor har jeg samlet en række opskrifter på æbler, som kommer rundt om alle dets brugsmåder. Naturel er æblet fantastisk og praktisk i madpakken, men hvorfor ikke prøve en ny æblekage, syltet, presset og ikke mindst som del af middagsmaden? Et æble er ikke bare et æble: nogle er gode naturel, andre bedst i maden og andre igen bedst i kager. Derfor indeholder bogen et leksikon over de forskellige sorter, en forsyningskalender, gode råd til opbevaring og beskrivelse af næringsindhold. God fornøjelse med dine æbler. Lektørudtalelse: Winni Thorup skriver: "En dejlig lille bog som slår et slag for de danske æbler..." "Bogen er i lækkert lysegrønt layout, med spiralryg, og opskrifterne er enkle med et tilhørende foto af de fleste af retterne..." "Der er udkommet flere kogebøger om æbler, som rummer flere opskrifter, men denne er lækker, enkel og handy..." Midtjyllands Avis 12 november 2002: "Det er en æble-kyndig og -entusiast, der har forfattet bogen, og det skinner tydeligt igennem. At bogen i øvrigt er meget stemningsfuld i sin præsentation og flot sat op giver den et ekstra pift...
De røde æbler løsner let Fra træets trætte kviste. Snart lysner kronens bladenet, og hvert et løv må briste. Når aftensolen på sin flugt bag sorte grene svinder, om årets sidste røde frugt den tungt og mildt os minder. Sensommersang eller Septembers himmel, som den er bedre kendt som, er blot en af de mange danske sange, der beskriver oktobers offergave: æblet. Det gode, danske æble. Hvem har ikke siddet under en regn af æbleblomster en dejlig forårsdag, været på æblerov i naboens have midt på sommeren og med fortrydelse sat tænderne et lille, umodent æble og endelig i september set æblerne løsne sig fra træernes grene? Gule æbler, grønne æbler, røde æbler, saftige og store æbler. Der er intet bedre, end når de første æbler er modne, og butikkerne fyldes af Ingrid Marie, Cox Orange, Gråsten og Co. Men æblerne har en tendens til at hobe sig op, særlig hvis man er velsignet med en æblehave, som jeg i mange år har været. Alle elsker den klassiske æblekage, men ikke hele efteråret. Derfor har jeg samlet en række opskrifter på æbler, som kommer rundt om alle dets brugsmåder. Naturel er æblet fantastisk og praktisk i madpakken, men hvorfor ikke prøve en ny æblekage, syltet, presset og ikke mindst som del af middagsmaden? Et æble er ikke bare et æble: nogle er gode naturel, andre bedst i maden og andre igen bedst i kager. Derfor indeholder bogen et leksikon over de forskellige sorter, en forsyningskalender, gode råd til opbevaring og beskrivelse af næringsindhold. God fornøjelse med dine æbler. Lektørudtalelse: Winni Thorup skriver: "En dejlig lille bog som slår et slag for de danske æbler..." "Bogen er i lækkert lysegrønt layout, med spiralryg, og opskrifterne er enkle med et tilhørende foto af de fleste af retterne..." "Der er udkommet flere kogebøger om æbler, som rummer flere opskrifter, men denne er lækker, enkel og handy..." Midtjyllands Avis 12 november 2002: "Det er en æble-kyndig og -entusiast, der har forfattet bogen, og det skinner tydeligt igennem. At bogen i øvrigt er meget stemningsfuld i sin præsentation og flot sat op giver den et ekstra pift...
Forfatter | Nina Sigmund |
---|---|
Forlag | mellemgaard |
Indbinding | Spiralryg |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 20. jun. 2011 |
Sideantal | 76 |
Første udgave | 2002 |
Oplagsdato | 20. jun. 2011 |
Oplag | 2 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788790958350 |
ISBN-10 | 8790958357 |
EAN | 9788790958350 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Omslagsgrafiker | June-Ann Johannsen |
Illustreret i farver/sh | Nej |
Photographer | Helge Jensen |