Sushi

Af: Ole G. Mouritsen
350,00 kr
Desværre udsolgt fra forlaget.
ISBN
9788791770289
Sushi er mad, som er godt for kroppen, som beriger hjernen og er en fornøjelse for øjet.
Sushi er sund mad, hvor råvarernes kvalitet, smagen, den kemiske sammensætning, teksturen og den æstetiske sammensætning er uadskillelige størrelser.
Sushi er mad, hvor glæden ved forberedelserne, tilberedningen, æstetikken og præsentationen er lige så vigtige for oplevelsen som selve måltidet.
Sushi handler om både lidenskab, videnskab og sundhed - forfatteren i indledningen.

Et helt voksen livs interesse for og fascination af japansk madlavning ligger bag denne bog, hvor Ole G. Mouritsen delagtiggør læseren i sit lidenskabelige og videnskabelige forhold til denne madkultur, der med globaliseringen har indtaget sin faste plads i restaurationsmiljøer verden over og som langsomt er ved at bevæge sig ind i de hjemlige køkkener.

Sushi er en tradition med sine råvarer, sin tilberedelse og sine redskaber. Udviklet over århundrede og omgærdet af mystik, da kulturen omkring japansk mad historisk har dybe rødder i Zen-traditionens ritualer. Præget af sin enkelthed grænsende til det puritanske men samtidig fascinerende i sit kulinariske totalteater. Sushi-traditionen byder på en enestående smagsoplevelse, som er blevet genstand for en stigende interesse blandt professionelle kokke og ernæringsforskere indenfor det man benævner molekylær gastronomi. Med sin fascination og insisterende nysgerrighed samt med sin videnskabelige tilgang i bagagen giver forfatteren en forklaring på den fysiske kemi bag sushien og dens tilberedning.

Sushi køkkenet er værd at studere, hvis man vil leve et langt og sundt liv. Videnskabelige undersøgelser har vist at specielt igennem rå fisk indtages de såkaldte Omega-3 fedtstoffer, der modvirker hjerte-kar sygdomme, det 20 århundredes nye folkesygdom. I det hele taget er en kost med sunde fedtstoffer og et moderat kalorieindtag med til at sikre at vor organisme ældes langsommere og værnes mod
Specifikationer
Undertitel lidenskab, videnskab & sundhed
Forfatter Ole G. Mouritsen
Forlag Jepsen & Co.
Indbinding Hardback
Varegruppe Samlemærker
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 3. okt. 2006
Sideantal 330
Bredde 0
Højde 0
Dybde 0
Vægt 0
Første udgave 0
Oplagsdato 3. okt. 2006
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788791770289
ISBN-10 8791770289
EAN 9788791770289
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.