Fra sagogrød til smoothie
198,75 kr
På lager
ISBN
9788793604889
Fra sagogrød til smoothie – På opdagelsesrejse i danskernes madvaner fra 1940’erne til i dag er en appetitlig fortælling om danskernes madhistorie fra 1940 til i dag. Hvad skal vi spise – fra 1940’erne til i dag er en rigt illustreret bog, som blandt andet fortæller, hvorfor vi dypper vores pomfritter i remoulade eller blander karry i den jævnede sovs til kødboller. Hvorfor skal der proppes æbler i andestegen, og hvorfor skal flødeisen pludselig smage af lakrids? I 40’erne og 50’erne spiste vi tarteletter. I 60’erne lunede vi de franske kartofler på radiatoren og serverede dem til stegen med brun sovs. Ti år senere stod den på landgangsbrød, rejecocktails og ostefondue. I 80’erne fik vi pastasalat og lørdagskylling, mens vi i 90’erne spiste lasagne, og stegen blev serveret med flødekartofler. I det nye årtusinde kom der skyr på morgenbordet, og vi begyndte at langtidshæve vores brød og spise hummus og rucula. I 10’erne kommer der lakrids i maden, vi dyster om at bage de flotteste kager og køber i stigende grad økologisk. I supermarkederne vokser udbuddet af plantebaserede varer, og det samme gør udvalget af laktose- og glutenfri produkter.
Undertitel | På opdagelsesrejse i danskernes madvaner fra 1940’erne til i dag |
---|---|
Forfatter | Inger Abildgaard |
Forlag | Strandberg Publishing |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Mad og drikke osv. |
Varegruppe | Mad, vin, div. |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 20. nov. 2019 |
Sideantal | 172 |
Bredde | 194 |
Højde | 238 |
Dybde | 18 |
Vægt | 618 |
Første udgave | 0 |
Oplagsdato | 20. nov. 2019 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788793604889 |
ISBN-10 | 8793604882 |
EAN | 9788793604889 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |