Børn, ernæring og måltider
Ernæring, mad og måltider er på menuen i en række kapitler, hvor børn er i fokus. Bogen rummer både ernærings-, samfunds- og humanvidenskabelige perspektiver på temaet mad i relation til børn.
Første del giver indblik i børns ernæring og kostvaner, og i hvordan smagspræferencer udvikles og påvirkes. Fedmeproblematikken belyses gennem aktuelle forebyggelsestiltag, den fysiologiske baggrund for overvægt og det offentliges ansvar og indflydelse.
Børns møde med mad i hjemmet, institutioner og skoler belyses i bogens anden del. Udviklingen af nye måltidsmønstre og børns relation til disse belyses i forhold til begreberne familie og institution, ligesom et folkesundhedsperspektiv bliver bragt i spil. Maddannelse, pædagogik og æstetik bliver italesat i bogens sidste del med konkrete forslag til, hvordan man kan arbejde med børn og mad i forskellige settings.
Børn, ernæring og måltider – tværfaglige perspektiver
henvender sig til studerende på professionsuddannelsen i ernæring og sundhed, til studerende på læreruddannelsen og pædagoguddannelsen samt til alle færdiguddannede med interesse for børn, ernæring og måltider.
Undertitel | tværfaglige perspektiver |
---|---|
Forfatter | Jette Benn;Maria Bruselius-Jensen;Helle Brønnum Carlsen;Bent Egberg Mikkelsen;Ulla Holmboe Gondolf;Helene Hausner;Berit Lilienthal Heitmann;Ida Husby;Lisbeth Haastrup;Morten Kromann Nielsen;Sanne Sansolios;Ellen Trolle |
Forlag | Gyldendal |
Indbinding | Hæftet |
Thema koder | For professionsuddannelse, Sygepleje og paramedicinske fag |
Varegruppe | Medicin, Sundhed og Sygdom |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 24. okt. 2013 |
Sideantal | 339 |
Bredde | 174 |
Højde | 247 |
Dybde | 18 |
Vægt | 660 |
Første udgave | 0 |
Oplagsdato | 25. jan. 2019 |
Oplag | 2 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788762811683 |
ISBN-10 | 8762811683 |
EAN | 9788762811683 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |