Dragsholm Slot
På Dragsholm Slot mødes fortid, nutid og fremtid. Slottet, der er Danmarks ældste (fra ca. 1215) og ligger smukt placeret på den inddæmmede Lammefjord i Nordvestsjælland, har gennem de seneste år tiltrukket sig stor opmærksomhed på grund af sit unikke, nordisk inspirerede køkken, der tager udgangspunkt i lokale råvarer.
Slottet fremstod i tidernes morgen mere som en borg, og det rå udtryk er bevaret. Men i dag går det rå, historiske og traditionsrige hånd i hånd med et moderne, perfektioneret Dragsholm, der ud over at fungere som hotel og ramme for bl.a. mange bryllupper og konferencer, også serverer anmelderrost mad i slottets gourmetrestaurant og i den nye bistrorestaurant Spisehuset, hvor de mange besøgende kan få en mere uhøjtidelig smagsoplevelse.
Fra jord til bord-begrebet er i Dragsholms køkken udvidet med dimensionen fra den gamle Lammefjord, som har gjort, at jordens beskaffenhed er i særklasse. På slottet kan man derfor i dag med rette tale om Fra fjord – til jord til bord. Og høsten fra omgivelserne i form af grøntsager, urter, kød og fisk fra mark, eng, urtehave, strand, hav og skov sætter sit tydelige præg på stedets menuer.
Dragsholm Slot fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter. Samtidig får man en billedskøn beskrivelse af slottets særegne historie og omgivelser.
Om forfatteren m.fl.
Mads Bøttger er direktør på Dragsholm Slot, der har været i familiens eje i generationer. Bag bogens forord og slottes manifest står manuskriptforfatter, kulinarisk skribent og medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi Adam Price, mens bogens øvrige tekster er skrevet af madjournalist Henrik Kerrn-Jespersen. Dragsholms køkkenchef Claus Henriksen, der bl.a. har en fortid på Restaurant Noma, står bag opskrifterne.
Forfatter | Mads Bøttger |
---|---|
Forlag | Politikens Forlag |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Generel madlavning og opskrifter |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 29. jun. 2010 |
Sideantal | 208 |
Bredde | 0 |
Højde | 0 |
Dybde | 0 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 2010 |
Oplagsdato | 29. jun. 2010 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788756793247 |
EAN | 9788756793247 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |
Undskyldningskode | 500 | ![]() |
---|---|---|
BoghandelensVaregruppe | Kogebøger | ![]() |
EkspeditionsID | 1352 | ![]() |
Varetype | 1 | |
Materialekode | Papir-bog | |
EANBeregnet | 9788756793247 | ![]() |
ISBN | 978-87-567-9324-7 | |
BOPISBN13 | 9788756793247 | |
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
Er varen til videresalg | Yes | ![]() |
Titel | Dragsholm Slot | ![]() |
Varetekst | Bøttger: Dragsholm Slot | ![]() |
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
Titel_Del_Hovedtitel | Dragsholm slot | |
Undertitel | fra fjord til jord - til bord | |
BookScan-Titel | Dragsholm Slot | |
Ombyttes | No | |
Kan returneres | No | |
Kædetitel | False | |
Emneord | kogebøger¤opskrifter¤billedværker¤fotografier | |
DBCIndholdsbeskrivelse | Opskrifter fra Dragsholm Slots køkken | |
Forlagstekst | På Dragsholm Slot mødes fortid, nutid og fremtid. Slottet, der er Danmarks ældste (fra ca. 1215) og ligger smukt placeret på den inddæmmede Lammefjord i Nordvestsjælland, har gennem de seneste år tiltrukket sig stor opmærksomhed på grund af sit unikke, nordisk inspirerede køkken, der tager udgangspunkt i lokale råvarer. Slottet fremstod i tidernes morgen mere som en borg, og det rå udtryk er bevaret. Men i dag går det rå, historiske og traditionsrige hånd i hånd med et moderne, perfektioneret Dragsholm, der ud over at fungere som hotel og ramme for bl.a. mange bryllupper og konferencer, også serverer anmelderrost mad i slottets gourmetrestaurant og i den nye bistrorestaurant Spisehuset, hvor de mange besøgende kan få en mere uhøjtidelig smagsoplevelse. Fra jord til bord-begrebet er i Dragsholms køkken udvidet med dimensionen fra den gamle Lammefjord, som har gjort, at jordens beskaffenhed er i særklasse. På slottet kan man derfor i dag med rette tale om Fra fjord – til jord til bord. Og høsten fra omgivelserne i form af grøntsager, urter, kød og fisk fra mark, eng, urtehave, strand, hav og skov sætter sit tydelige præg på stedets menuer. Dragsholm Slot fortæller filosofien bag slottets restauranter og anmelderroste gourmetmad – fra fjord til jord til bord – og øser ud af vidunderlige opskrifter. Samtidig får man en billedskøn beskrivelse af slottets særegne historie og omgivelser. Om forfatteren m.fl. Mads Bøttger er direktør på Dragsholm Slot, der har været i familiens eje i generationer. Bag bogens forord og slottes manifest står manuskriptforfatter, kulinarisk skribent og medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi Adam Price, mens bogens øvrige tekster er skrevet af madjournalist Henrik Kerrn-Jespersen. Dragsholms køkkenchef Claus Henriksen, der bl.a. har en fortid på Restaurant Noma, står bag opskrifterne. | ![]() |
ForlagsNavn | Politiken | ![]() |
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2010 | |
Forfatterefternavn | Bøttger | ![]() |
Forfatterfornavn | Mads | ![]() |
Forord | Adam Price, Henrik Kern Jespersen | |
Fotograf | Pia Marie Molbech | |
Bredde | 238 | ![]() |
Dybde | 28 | ![]() |
Højde | 307 | ![]() |
Vægt | 1674 | ![]() |
Indbindingsform | 2 | ![]() |
Sider | 270 | |
Illustrationsangivelser | ill. i farver | ![]() |
LandId | 131 | |
Billede | jpg | ![]() |
Sidste ændring for billede | 2010-07-05 00:00:00 | |
Decimalklasse | 64.1 | |
ThemaKode | WBA | |
ThemaDBC | DBC | |
Hovedfaust | 2 834 160 1 | |
FørsteUdgivÅr | 2010 | |
Oplag | 1 | ![]() |
Udgave | 1 | |
ÅrForSenesteOplag | 2010 | ![]() |
ÅrForUdgave | 2010 | ![]() |
OrdreoptagelseDato | 2010-06-29 | ![]() |
Udgivelsesdato | 2010-06-29 | ![]() |
Udgivelsesland | dk | |
Hovedsprog | dan | |
SprogOriginaludgaven | dan | |
Materialet sprog | dan | |
Oprettet | 2009-12-17 | |
DagForSenesteÆndring | 2012-06-21 | |
OpdateringsDatoHovedpost | 20100726181550 | |
OprettelsesDatoHovedpost | 20100705 | |
Forlagets hjemsted | Kbh. | ![]() |
År (fra DBC) | 2010 | |
Personnavn | Diverse: Claus Henriksen, Jacob Thermansen | |
Post status | n | |
Post Type | e | |
Sidetal bemærkninger | 270 sider | |
Periodicums frekvens | ||
Indholdets form | z¤y | |
Festskrift | ikke festskrift | |
Periodicumtype | ||
Skønlitterær form | ||
Biografiform | ||
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
Bibliografisk kategori | m | |
Udgivelsesstatus | f | |
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
Generel materialebetegnelse | a | |
Supplerende generel materialebetegnelse | ||
Specifik materialebetegnelse | xx | |
Mellemoriginalens sprog | und | |
SprogIResumeer | und | |
Sprog_I_Undertekster | und | |
Ugefortegnelse | DBF201030¤BKM201030 | |
Udgivelsesår | 2010 |