Ejner og hygiejnen
112,50 kr
950
ISBN
9788760002113
Hygiejnen skal i højsædet Vil du formidle sund fornuft og grundlæggende viden om hygiejnetil dine elever på levnedsmiddelområdet, så er Ejner og hygiejnen langt fra det dårligste bud.
Hygiejne er kommet i højsædet. Aviserne minder os dagligt om salmonella, svinepest oguhumsk pålæg. Og alle har travlt med at placere ansvaret for uhyrlighederne eller med atspille Sorteper videre.
Landbruget vil have kompensation fra slagterierne, der igen vil have kompensation fra staten. Hvis skylden er - storforbrugersamfundet, griske bønder eller staten, kan man diskutere længe, men en ting er sikker, og det er, at der skal gøres noget ved det. Det kan simpelthen ikke være meningen, at vi ikke har adgang til rene fødevarer. Det er alle interesseret i.
Et vigtigt sted er levnedsmiddelindustrien. De fleste forarbejdningsprocesser er i dag fuldautomatiske, og den enkelte levnedsmiddelmedarbejders opgave er i høj grad blevet kontrol og overvågning af processerne. Den mindre fysiske kontakt betyder naturligvis, at risikoen for forurening også bliver mindre, men det er samtidig vigtigt at understrege, at risikoen for uønskede mikroorganismer og snavs i produkterne i høj grad stadig er tilstede.
Og fordi produktionerne er så store, kan en enkelt forurening eller infektion spredes til en stor mængde levnedsmidler og dermed en stor gruppe mennesker. Derfor er hygiejnemeget vigtigt. Det ved vi alle sammen.
Enhver form for hygiejne starter hos den enkelte. Hos hver eneste person, der har med fødevarer at gøre. I et køkken, på et slagteri. Og ikke mindst hos alle dem, der arbejder i levnedsmiddelindustrien. Det er vigtigt, at alle forstår vigtigheden af hygiejne, og det kan du gøre noget ved med det seneste skud på stammen af undervisningsmidler fra Industriens Forlag.
Ejner og hygiejnen, der består af en video og en bog, tager udgangspunkt i hygiejnekravene i levnedsmiddelindustrien. Både bog og video kommer på en letfattelig og ligefrem måde hele vejen rundt om de grundlæggende forhold i hygiejnen: Vækstbetingelser for bakterier, mikroorganismer, vigtigheden af personlig hygiejne, mikroorganismer og bakterier i maden på et traditionelt dansk Ta´-selv-bord, overførsel af bakterier og mikroorganismer, zoneopdeling og unoder, rengøring, desinfektion, rense-og slamanlæg samt egenkontrol.
Hygiejne er kommet i højsædet. Aviserne minder os dagligt om salmonella, svinepest oguhumsk pålæg. Og alle har travlt med at placere ansvaret for uhyrlighederne eller med atspille Sorteper videre.
Landbruget vil have kompensation fra slagterierne, der igen vil have kompensation fra staten. Hvis skylden er - storforbrugersamfundet, griske bønder eller staten, kan man diskutere længe, men en ting er sikker, og det er, at der skal gøres noget ved det. Det kan simpelthen ikke være meningen, at vi ikke har adgang til rene fødevarer. Det er alle interesseret i.
Et vigtigt sted er levnedsmiddelindustrien. De fleste forarbejdningsprocesser er i dag fuldautomatiske, og den enkelte levnedsmiddelmedarbejders opgave er i høj grad blevet kontrol og overvågning af processerne. Den mindre fysiske kontakt betyder naturligvis, at risikoen for forurening også bliver mindre, men det er samtidig vigtigt at understrege, at risikoen for uønskede mikroorganismer og snavs i produkterne i høj grad stadig er tilstede.
Og fordi produktionerne er så store, kan en enkelt forurening eller infektion spredes til en stor mængde levnedsmidler og dermed en stor gruppe mennesker. Derfor er hygiejnemeget vigtigt. Det ved vi alle sammen.
Enhver form for hygiejne starter hos den enkelte. Hos hver eneste person, der har med fødevarer at gøre. I et køkken, på et slagteri. Og ikke mindst hos alle dem, der arbejder i levnedsmiddelindustrien. Det er vigtigt, at alle forstår vigtigheden af hygiejne, og det kan du gøre noget ved med det seneste skud på stammen af undervisningsmidler fra Industriens Forlag.
Ejner og hygiejnen, der består af en video og en bog, tager udgangspunkt i hygiejnekravene i levnedsmiddelindustrien. Både bog og video kommer på en letfattelig og ligefrem måde hele vejen rundt om de grundlæggende forhold i hygiejnen: Vækstbetingelser for bakterier, mikroorganismer, vigtigheden af personlig hygiejne, mikroorganismer og bakterier i maden på et traditionelt dansk Ta´-selv-bord, overførsel af bakterier og mikroorganismer, zoneopdeling og unoder, rengøring, desinfektion, rense-og slamanlæg samt egenkontrol.
Undertitel | Almen produktionshygiejne |
---|---|
Forlag | Industriens Forlag |
Indbinding | Hæftet |
Product Type | Danske bøger |
Varegruppe | Skole- og lærebøger, div. |
Ekspedition | EF |
Udgivelsesdato | 1. jan. 1900 |
Sideantal | 0 |
Bredde | 0 |
Højde | 0 |
Dybde | 0 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 1998 |
Oplagsdato | 1. jan. 1900 |
Oplag | 0 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788760002113 |
ISBN-10 | 8760002115 |
EAN | 9788760002113 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | und |
Illustreret i farver/sh | Nej |