Fisk til folket
128,75 kr
På lager
ISBN
9788771849127
”Det er ikk’ så ringe endda”. Sådan udbrød Gunnar overrasket til Minna i berømte reklamer i 1990’erne, når hun lavede fiskeretter uden ben. Men danskerne har svært ved at sætte rødtunge, knurhane og andet godt fra havet på bordet. Både før og efter den store fiskeriudstilling i 1912, hvor erhvervet første gang var ude med snøren og ville anerkendes. Større motorer og ny køleteknologi gav større fangster og frisk fisk hver dag – uafhængig af årstiden. Men dengang som nu er problemet det samme. Folk vil ikke spise fisk to gange om ugen. I dag holder flere drømmen om den lyseblå kutter og de sunde fisk i live, selv om fiskeriet også er fanget i et net af politisk kontrol, kvotekonger og klimaændringer.
Sæt danskernes fiskevaner på krogen, og bliv indfanget af Kenn Tarbensen, der er ph.d. i historie og arkivar og seniorforsker ved Rigsarkivet.
Forfatter | Kenn Tarbensen |
---|---|
Forlag | Aarhus Universitetsforlag |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Historie |
Varegruppe | Historie & Mytologi |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 13. jun. 2019 |
Sideantal | 100 |
Bredde | 0 |
Højde | 0 |
Dybde | 16 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 2019 |
Oplagsdato | 13. jun. 2019 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
Serie | 100 danmarkshistorier 22 |
ISBN-13 | 9788771849127 |
ISBN-10 | 8771849122 |
EAN | 9788771849127 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |