Fisk til folket
128,75 kr
På lager
ISBN
9788771849127
”Det er ikk’ så ringe endda”. Sådan udbrød Gunnar overrasket til Minna i berømte reklamer i 1990’erne, når hun lavede fiskeretter uden ben. Men danskerne har svært ved at sætte rødtunge, knurhane og andet godt fra havet på bordet. Både før og efter den store fiskeriudstilling i 1912, hvor erhvervet første gang var ude med snøren og ville anerkendes. Større motorer og ny køleteknologi gav større fangster og frisk fisk hver dag – uafhængig af årstiden. Men dengang som nu er problemet det samme. Folk vil ikke spise fisk to gange om ugen. I dag holder flere drømmen om den lyseblå kutter og de sunde fisk i live, selv om fiskeriet også er fanget i et net af politisk kontrol, kvotekonger og klimaændringer.
Sæt danskernes fiskevaner på krogen, og bliv indfanget af Kenn Tarbensen, der er ph.d. i historie og arkivar og seniorforsker ved Rigsarkivet.
| Forfatter | Kenn Tarbensen |
|---|---|
| Forlag | Aarhus Universitetsforlag |
| Indbinding | Indbundet |
| Thema koder | Historie |
| Varegruppe | Historie & Mytologi |
| Ekspedition | DBK |
| Udgivelsesdato | 13. jun. 2019 |
| Sideantal | 100 |
| Bredde | 0 |
| Højde | 0 |
| Dybde | 16 |
| Vægt | 0 |
| Første udgave | 2019 |
| Oplagsdato | 13. jun. 2019 |
| Oplag | 1 |
| Udgave | 1 |
| Serie | 100 danmarkshistorier 22 |
| ISBN-13 | 9788771849127 |
| ISBN-10 | 8771849122 |
| EAN | 9788771849127 |
| Sprog | dan |
| Orignalsprog | dan |
| Illustreret i farver/sh | Nej |





