Fornemmelse for smag

Af: Ole G. Mouritsen;Klavs Styrbæk
348,75 kr
Desværre udsolgt fra forlaget
ISBN
9788717045392
Madens smag har en fysisk dimension: vi mærker og føler maden og dens struktur. Sansningen af madens fysiske dimension er ofte helt ubevidst, men vi bliver straks opmærksom på, at den spiller en rolle, hvis maden ikke er som forventet; vi reagerer prompte på chips, som er blevet bløde, en sovs som er blevet grynet, et stykke kød som er sejt, eller en te som snerper, fordi den har trukket for længe.

Det er påstanden i denne bog, at et større fokus på den fysiske dimension af den totale smagsoplevelse kan føre til mere velsmagende måltider, og i nogle tilfælde også til sundere mad. Samtidig kan viden om, hvordan madens fysiske egenskaber skaber mundfølelse, giverinspiration til et mere spændende og alsidigt køkken med masser af overraskelser.

Ole G. Mouritsen, der er dr. scient. og professor i biofysik ved Syddansk Universitet og interesseret i videnskaben bag madlavningen, har tidligere udgivet bøgerne Tang – Grøntsager fra havet, Sushi – Lidenskab videnskab & sundhed og Umami.

Klavs Styrbæk er kok og har gennem mere end tyve år drevet Restaurant Kvægtorvet i Odense.
Specifikationer
Forfatter Ole G. Mouritsen;Klavs Styrbæk
Forlag Gyldendal
Indbinding Indbundet
Thema koder Mad og drikke osv.
Varegruppe Kogebøger
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 21. okt. 2015
Sideantal 338
Bredde 200
Højde 268
Dybde 34
Vægt 1507
Første udgave 2015
Oplagsdato 21. okt. 2015
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788717045392
ISBN-10 8717045392
EAN 9788717045392
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.