Fru Nimbs Kogebog

Af: Louise Nimb
148,75 kr
555
ISBN
9788711392980

Louise Nimb (1842-1903) var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Fru Nimbs Kogebog udkom første gang i 1888. Denne bog er et fotografisk optryk.  Louise Nimb drev sammen med sin mand mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil. Deres to døtre Henriette og Zerina Emilie overtog i 1909 restauranten i  Tivolis bazarbygning. Denne restaurant er den dag i dag kendt som Restaurant Nimb.

Kogebogen præsenterer tidens internationale, franskudviklede køkken for første gang på dansk i en version, der omfattede hele det klassiske repertoire, men også træk fra Tyskland, England og ikke mindst Danmark. De danske retter blev hermed indplaceret i det internationale køkken. Fru Nimbs Kogebog var til fest, men så sandelig også til hverdag. Der var opskrifter på stege, men også på fornuftig anvendelse af resterne. Store fiskeretter og plukfisk blev anført side om side. Hors d’oeuvre kunne være østers, men også sild. Hun angav, hvilken kaviar og hvilke trøfler der var bedst, men skrev med lige så stor seriøsitet om kartofler og makrel. Det var ikke råvarernes pris, det handlede om, men deres kvalitet og rette brug. Det var gastronomien, hun førte ind i husholdningerne.

Else Marie Boyhus om Fru Nimbs Kogebog i Dansk Kvindebiografisk Leksikon.Bogen indeholder en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.

Specifikationer
Forfatter Louise Nimb
Forlag Lindhardt og Ringhof
Indbinding Indbundet
Thema koder Generel madlavning og opskrifter
Varegruppe Kogebøger
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 20. aug. 2012
Sideantal 0
Bredde 167
Højde 233
Dybde 44
Vægt 909
Første udgave 2012
Oplagsdato 20. aug. 2012
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788711392980
ISBN-10 8711392983
EAN 9788711392980
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.