Grøn guide
98,75 kr
500
ISBN
9788770700801
Når man ikke er rig, når man ikke leder et verdensomspændende firma, ikke regerer et land og ikke engang kan kontrollere sin egen trang til chokolade hen på eftermiddagen, hvordan kan man så håbe på at kunne gavne miljøet uden for sin egen altankasse? Og hvad er et co2-fodaftryk?
Et co2-fodaftryk er summen af kultveilte (co2) og andre drivhusgasser, som et produkt afgiver i løbet af sin levetid. Et co2-fodaftryk bliver normalt udtrykt i antal gram co2-ekvivalenter; forskellige drivhusgasser bidrager med forskellig intensitet til den globale opvarmning. Co2-fodaftrykket beregnes ved hjælp af "the Life Cycle Assessment (LCA)", en vurdering, som giver en samlet beskrivelse af udstråling, spild og ressourceforbrug fra jord til bord pr. enhed af forskellige fødevarer.
Forfatteren Joanna Yarrow er specialist i bæredygtighed og grøn livsstil og grundlægger af firmaet Beyond-Green. Hun bor i det nordlige London med sin familie i et ældre, victoriansk hus. Familien er endnu ikke selvforsynende med kraft og varme, men den har alligevel et lille co2-forbrug. Alle hårde hvidevarer er valgt på basis af deres lave forbrug, og alle møbler er genbrug eller arvestykker. Joanna og hendes mand køber økologiske grøntsager og kød på det lokale marked og sætter en ære i at spare på vand og kompostere deres køkkenaffald: De har tre systemer kørende: et stort til haveaffald og groft køkkenaffald, et baseret på orme til det meste køkkenaffald, og et japansk, "Bokashi", i køkkenet.
I bogen viser Joanna, hvordan man kan lægge en personlig plan og opnå en bæredygtig livsstil, som rent faktisk har en effekt uden for altankassen. I første omgang gælder det om at beregne sit co2-fodaftryk og opstille en liste over, hvordan man kan formindske det. Hvis man for eksempel køber varer, som er importeret og dermed transporteret en lang vej, øger det fodaftrykket. Det kan betale sig at spise mindre kød, ikke at købe vand på flaske, hvis det i hanen kan drikkes, og at købe lokalt dyrket frugt og grøntsager, eller endda begynde at dyrke dem selv og i øvrigt genbruge så meget som muligt. Og hvad med dine fritidsaktiviteter, hvor meget co2 forbruger saunaen, restauranten, spa-badet etc.
Mange organiske og co2-besparende produkter er smukke, velsmagende og behagelige, så det afspejler snarere opfindsomhed, god stil og overskud end puritanisme at leve bæredygtigt. Bogen er fuld af enkle råd til, hvordan man kan få en god fornemmelse af sin måde at være i verden på, og hvordan det kan gøres til en sport at spare energi.
Et co2-fodaftryk er summen af kultveilte (co2) og andre drivhusgasser, som et produkt afgiver i løbet af sin levetid. Et co2-fodaftryk bliver normalt udtrykt i antal gram co2-ekvivalenter; forskellige drivhusgasser bidrager med forskellig intensitet til den globale opvarmning. Co2-fodaftrykket beregnes ved hjælp af "the Life Cycle Assessment (LCA)", en vurdering, som giver en samlet beskrivelse af udstråling, spild og ressourceforbrug fra jord til bord pr. enhed af forskellige fødevarer.
Forfatteren Joanna Yarrow er specialist i bæredygtighed og grøn livsstil og grundlægger af firmaet Beyond-Green. Hun bor i det nordlige London med sin familie i et ældre, victoriansk hus. Familien er endnu ikke selvforsynende med kraft og varme, men den har alligevel et lille co2-forbrug. Alle hårde hvidevarer er valgt på basis af deres lave forbrug, og alle møbler er genbrug eller arvestykker. Joanna og hendes mand køber økologiske grøntsager og kød på det lokale marked og sætter en ære i at spare på vand og kompostere deres køkkenaffald: De har tre systemer kørende: et stort til haveaffald og groft køkkenaffald, et baseret på orme til det meste køkkenaffald, og et japansk, "Bokashi", i køkkenet.
I bogen viser Joanna, hvordan man kan lægge en personlig plan og opnå en bæredygtig livsstil, som rent faktisk har en effekt uden for altankassen. I første omgang gælder det om at beregne sit co2-fodaftryk og opstille en liste over, hvordan man kan formindske det. Hvis man for eksempel køber varer, som er importeret og dermed transporteret en lang vej, øger det fodaftrykket. Det kan betale sig at spise mindre kød, ikke at købe vand på flaske, hvis det i hanen kan drikkes, og at købe lokalt dyrket frugt og grøntsager, eller endda begynde at dyrke dem selv og i øvrigt genbruge så meget som muligt. Og hvad med dine fritidsaktiviteter, hvor meget co2 forbruger saunaen, restauranten, spa-badet etc.
Mange organiske og co2-besparende produkter er smukke, velsmagende og behagelige, så det afspejler snarere opfindsomhed, god stil og overskud end puritanisme at leve bæredygtigt. Bogen er fuld af enkle råd til, hvordan man kan få en god fornemmelse af sin måde at være i verden på, og hvordan det kan gøres til en sport at spare energi.
Undertitel | 365 måder at reducere dit CO2-udslip |
---|---|
Forfatter | Joanna Yarrow |
Forlag | Hovedland |
Indbinding | Hæftet |
Thema koder | Forurening og trusler mod miljøet, Forureningskontrol, Hjemmet og vedligeholdelse af huset |
Varegruppe | Samfund, div. |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 30. sep. 2008 |
Sideantal | 128 |
Bredde | 0 |
Højde | 0 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 2008 |
Oplagsdato | 30. sep. 2008 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788770700801 |
ISBN-10 | 877070080X |
EAN | 9788770700801 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | eng |
Oversætter | Knud Anker Iversen¤Ole Hansen |
Illustreret i farver/sh | Nej |