Kornbogen

Af: Åsmund Bjørnstad
398,75 kr
På lager
ISBN
9788770708364
Åsmund Bjørnstad er professor emeritus i planteforædling i Norge. I Kornbogen – brødets og øllets historie bygger han på det seneste tiårs indsigter  indenfor genomforskning, arkæologi, kulturhistorie og bæredygtighedsforskning.

Vi tæmmede kornet, og det os! Åsmund Bjørnstad formidler med kulturhistorisk spændvidde kornenes – det vil sige majsens, risens, hvedens, sorghums, hirsens, havrens og rugens – historie, fra vi begyndte at tæmme de vilde frø - og de tæmmede os. For ti, tolv, fjorten tusind år siden. Gennem denne kultivering opstod skriftsprog, tidsregning, religioner og klassesamfund – og den mangfoldighed af mutationer, som vi dagligt, uafvidende sætter på tallerkenerne. Eller svinger kruset med øl! 

Korn nok? Det var spørgsmålet for stenalderkvinden, som tæmmede kornet og frem til spørgsmålet ligesom gik i glemmebogen, og så lød det: Kød nok? Men nu er kornet igen kommet på den internationale dagsorden: Korn nok? At hver andet korn i dag går til dyrefoder eller til bioenergi, beskriver den nuværende udvikling. Kan den mon fortsætte – i et ændret klima, i en ny verdensorden? 

Bogens billedside er i absolut særklasse. Omkring 300 illustrationer rummer bogen.
Specifikationer
Undertitel Brødet og øllets historie
Forfatter Åsmund Bjørnstad
Forlag Hovedland
Indbinding Indbundet
Thema koder Bæredygtigt landbrug, Landbrug og havbrug, Landbrug og madproduktion, Landbrugserhverv og primære erhverv, Landbrugsteknik og landbrugsredskaber, Landbrugsvidenskab, Socialhistorie og kulturhistorie, Økologisk landbrug
Varegruppe Kulturhistorie, etnografi
Ekspedition DAF
Udgivelsesdato 20. jun. 2023
Første udgave 2023
Oplagsdato 20. jun. 2023
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-10 8770708363
EAN 9788770708364
Sprog dan
Orignalsprog nor
Oversætter Steen Piper
Foreword Author Claus Meyer
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.