Kostlære og -vurdering
412,50 kr
554
ISBN
9788778817167
Ernæringsassistentens arbejdspladser er mangfoldige, og dermed er det også meget forskellige mennesker, som hun eller han kommer til at lave mad til.
Derfor er det vigtigt, at ernæringsassistenten kan sætte sig ind i målgruppens ønsker, vaner og ernæringsmæssige behov og kan omsætte dette til lækker mad, som de kan lide at spise. Denne bog giver ernæringsassistenten de nødvendige redskaber til dette arbejde.
Bogen indeholder følgende kapitler:
- Introduktion til kostlære og -vurdering
- Kostvaner - madkultur
- Kostlære før og nu
- Mad- og måltidspolitik - den røde tråd i hverdagen
- Officielle danske anbefalinger til maden til forskellige målgrupper
- Målgrupper
- Måltidsfordeling og portionsstørrelser
- Menusammensætning
- Menuplanlægning i praksis i alle måltider
- Menuplanen - et vigtigt kommunikationsredskab
- Menuvalg
- Udportionerings- og serveringsformer
- Næringsstofberegning
- Vurdering af madens sammensætning
- Kost- og brugerundersøgelser
Derfor er det vigtigt, at ernæringsassistenten kan sætte sig ind i målgruppens ønsker, vaner og ernæringsmæssige behov og kan omsætte dette til lækker mad, som de kan lide at spise. Denne bog giver ernæringsassistenten de nødvendige redskaber til dette arbejde.
Bogen indeholder følgende kapitler:
- Introduktion til kostlære og -vurdering
- Kostvaner - madkultur
- Kostlære før og nu
- Mad- og måltidspolitik - den røde tråd i hverdagen
- Officielle danske anbefalinger til maden til forskellige målgrupper
- Målgrupper
- Måltidsfordeling og portionsstørrelser
- Menusammensætning
- Menuplanlægning i praksis i alle måltider
- Menuplanen - et vigtigt kommunikationsredskab
- Menuvalg
- Udportionerings- og serveringsformer
- Næringsstofberegning
- Vurdering af madens sammensætning
- Kost- og brugerundersøgelser
Forfatter | Hanne Hyldgaard Langager, Birthe Balskilde |
---|---|
Forlag | Erhvervsskolernes Forlag |
Indbinding | Hæftet |
Product Type | Danske bøger |
Varegruppe | Skole- og lærebøger, div. |
Ekspedition | EF |
Udgivelsesdato | 1. nov. 2006 |
Sideantal | 200 |
Bredde | 0 |
Højde | 0 |
Dybde | 0 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 2006 |
Oplagsdato | 1. jan. 1900 |
Oplag | 1 |
Udgave | 3 |
Serie | Ernæringsassistent. |
ISBN-13 | 9788778817167 |
ISBN-10 | 8778817161 |
EAN | 9788778817167 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |