Menneskets ernæring
Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af liv.
Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de sociale, kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger om ernæring, der gives.
Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle.
Bogens kapitler er skrevet af en række førende fagpersoner og forskere inden for deres respektive felt og inddrager nyeste nationale og internationale forskning.
Menneskets ernæring, 4. udgave er gennemgribende revideret, opdateret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning samt suppleret med en række nye kapitler om bl.a. kost og hjernens præstationsevne samt populære slankediæter og kostformer.
Bogen er en grundbog inden for ernæring og sundhed og har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række mellemlange og videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår. Den kan desuden anvendes af fagprofessionelle, der ønsker opdateret viden på området.
Forfatter | Claus Meyer;Arne Astrup;Bente Nyvad;Christian Mølgaard;Steen Stender;Harald S. Hansen;Henrik Ancher Sørensen;Henrik Friis;Inge Tetens;Jens Juul Holst;Jerk W. Langer;Jørn Dyerberg;Jørn Wulff Helge;Kim Fleischer Michaelsen;Kjeld Hermansen;Lars Hyldstrup;Lar |
---|---|
Forlag | Munksgaard |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | For professionsuddannelse, Sygepleje og paramedicinske fag |
Varegruppe | Medicin, Sundhed og Sygdom |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 20. nov. 2015 |
Sideantal | 694 |
Bredde | 185 |
Højde | 253 |
Dybde | 37 |
Vægt | 1382 |
Første udgave | 2005 |
Oplagsdato | 5. aug. 2022 |
Oplag | 4 |
Udgave | 4 |
ISBN-13 | 9788762813762 |
ISBN-10 | 8762813762 |
EAN | 9788762813762 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Artist | Bent Nielsen |
Omslagsgrafiker | Saltomortale NULL |
Illustreret i farver/sh | Nej |
BoghandelensVaregruppe | Medicin, Sundhed og Sygdom | ![]() |
---|---|---|
EkspeditionsID | 6 | ![]() |
Varetype | 1 | |
Materialekode | Papir-bog | |
EANBeregnet | 9788762813762 | ![]() |
ISBN | 978-87-628-1376-2 | |
BOPISBN13 | 9788762813762 | |
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
Er varen til videresalg | Yes | ![]() |
Titel | Menneskets ernæring | ![]() |
Varetekst | Menneskets ernæring | ![]() |
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
Titel_Del_Hovedtitel | Menneskets ernæring | |
Ombyttes | No | |
Kan returneres | Yes | |
Kædetitel | False | |
Forlagstekst | Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af liv. Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de sociale, kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger om ernæring, der gives. Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle. Bogens kapitler er skrevet af en række førende fagpersoner og forskere inden for deres respektive felt og inddrager nyeste nationale og internationale forskning. Menneskets ernæring, 4. udgave er gennemgribende revideret, opdateret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning samt suppleret med en række nye kapitler om bl.a. kost og hjernens præstationsevne samt populære slankediæter og kostformer. Bogen er en grundbog inden for ernæring og sundhed og har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række mellemlange og videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår. Den kan desuden anvendes af fagprofessionelle, der ønsker opdateret viden på området. | ![]() |
ForlagsNavn | Munksgaard | ![]() |
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2015 | |
Bibliografisk historie | Tidligere: 3. udgave. 2010¤4. udgave | |
Bidragyder | Claus Meyer, Anne Marie Tjønneland, Arne Astrup, Bente Nyvad, Carsten Bindslev-Jensen, Christian Mølgaard, Steen Stender, Hans Ibsen, Harald S. Hansen, Henrik Ancher Sørensen, Henrik Friis, Inge Haunstrup Clemmensen, Inge Tetens, Jens Juul Holst, Jerk W. Langer, Jóhanna Haraldsdóttir, Jørn Dyerberg, Jørn Wulff Helge, Kim Fleischer Michaelsen, Kjeld Hermansen, Lars Hyldstrup, Lars Ove Dragsted, Leif Mosekilde, Lotte Holm, Magni Martens, Michael Kjær, Morten Grønbæk, Ole Færgeman, Per Møller, Peter Bie, Peter Skøtt, Sisse Fagt, Sjurdur Frodi Olsen, Susanne Wolff, Else Molander, Susanne Gjedsted Bügel, Per Torp Sangild, Ebba Nexø, Wender Bredie, Anja Biltoft-Jensen, Leif H. Skibsted, Jens Meldgaard Bruun, Eva Gleje, Tine Rask Licht, Klaus G. Grunert, Birger Lindberg Møller, Henrik Saxe, Nanna Roos, Pernille Kæstel, Eva Kjer Hansen, Chris MacDonald, Hanne Frøkiær, Anne Dilani Schrøder, Charlotte Mithril, Janne Schurmann Tolstrup, Sinne Smed, Mariann Fischer Boel, Ellen Trolle Andersen, Peter P. Plaschke, Kirsten Skamstrup Hansen, Knud Østergaard, Jacob Søby Bang, Kristian Levring Madsen | ![]() |
DiverseOphavsangivelser | Omslagsgrafiker: Saltomortale | ![]() |
Illustrator | Jens Lund Kirkegaard | |
Redaktion | Arne Astrup, Susanne Bügel, Jørn Dyerberg, Steen Stender | |
Tegner | Bent Nielsen | |
Bredde | 185 | ![]() |
Dybde | 37 | ![]() |
Højde | 253 | ![]() |
Vægt | 1382 | ![]() |
Indbindingsform | 2 | ![]() |
Sider | 694 | |
Illustrationsangivelser | ill. (nogle i farver) | ![]() |
LandId | 131 | |
Billede | jpg | ![]() |
Sidste ændring for billede | 2015-10-13 00:00:00 | |
Decimalklasse | 61.23¤61.38 | |
ThemaKode | MQ¤4Z-DK-K | |
ThemaDBC | Forlaget | |
Hovedfaust | 5 205 178 9 | |
Oplag | 3 | ![]() |
Udgave | 4 | |
ÅrForSenesteOplag | 2019 | ![]() |
ÅrForUdgave | 2015 | ![]() |
OrdreoptagelseDato | 2015-10-29 | ![]() |
Udgivelsesdato | 2015-11-20 | ![]() |
Udgivelsesland | dk | |
Hovedsprog | dan | |
SprogOriginaludgaven | dan | |
Materialet sprog | dan | |
Oprettet | 2015-10-12 | |
DagForSenesteÆndring | 2019-09-18 | |
OpdateringsDatoHovedpost | 20151209180924 | |
OprettelsesDatoHovedpost | 20151106 | |
Forlagets hjemsted | Kbh. | ![]() |
År (fra DBC) | 2015 | |
Post status | Ny post | |
Post Type | Enkeltstående post | |
Sidetal bemærkninger | 694 sider | |
Indholdets form | Nonfiktion | |
Festskrift | ikke festskrift | |
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
Bibliografisk kategori | samlingsværk | |
Udgivelsesstatus | Ny ændret udgave | |
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
Generel materialebetegnelse | tekst - tekst | |
Specifik materialebetegnelse | xx | |
Mellemoriginalens sprog | und | |
SprogIResumeer | und | |
Sprog_Mindre_Andel | und | |
Sprog_Parallel_Tekst | und | |
Sprog_I_Undertekster | und | |
Trykkeri | tr. i udl. | |
Faglitteratur_Niveau | Fagligt niveau | |
Ugefortegnelse | DBF201551¤BKM201551 | |
Udgivelsesår | 2015 |