Mit liv i gastronomiens tjeneste

Af: Marianne Stürup Egede Glahn
298,75 kr
På lager
ISBN
9788792588241
”Mit livs eventyr tog muligvis sin begyndelse allerede i 1672, da min forfader Henrik Christopher Glahn blev født i Hasle i Tyskland. Han indvandrede til Danmark, som den første i slægten. Han blev kok i det kongelige køkken under fire konger. Christian V, Frederik IV, Christian VI og Frederik V. Han døde i 1757 efter at have tjent i det kongelige køkken i hele sit arbejdsliv. Da han gik på pension, blev han tilkendt en pension på 100 Rigsdaler årligt. Slægten er stadig i besiddelse af hans smageske i sølv.”

Bogen er dels Marianne Stürup Egede Glahns erindringer igennem et langt liv i gastronomiens tjeneste, dels en kogebog. De to ting hænger uløseligt sammen. Opskrifterne er hendes bedste 50 opskrifter; klassisk borgerligt køkken fra Frankrig, hvis køkken er moderkøkken for Europa, og fra Tyrkiet, hvor køkkenet er moderkøkken for den nære orient, samt nogle få danske klassikere.
Erindringerne betegner hun som sit livs gastronomiske eventyr, idet mødet med nogle af Danmarks største kokke, bl.a. Ejler Jørgensen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach og Jan Petersen, men også franske og tyrkiske kokke, har været en berigelse for hende både professionelt og menneskeligt.
Specifikationer
Undertitel Og mine 50 bedste opskrifter
Forfatter Marianne Stürup Egede Glahn
Forlag Greens Forlag
Indbinding Indbundet
Varegruppe PB, biografier & erindringer
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 10. dec. 2016
Sideantal 221
Bredde 222
Højde 279
Dybde 22
Vægt 1128
Første udgave 2016
Oplagsdato 10. dec. 2016
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788792588241
ISBN-10 8792588247
EAN 9788792588241
Sprog dan
Orignalsprog dan
Foreword Author Søren Gericke
Omslagsgrafiker Lotte Kokfelt
Illustreret i farver/sh Nej
Photographer Christian Stæhr
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.