Neri - kujataamiut nerisaat ukiuni 1000-ni
0,00 kr
500
ISBN
9788777394904
Sæl morgen, middag og aften - og en lille tørret fisk? Nej, grønlandsk mad er langt mere varieret og raffineret, end man umiddelbart skulle forestille sig. Og historien om tusind års spisevaner spænder vidt, fra gæret klapmydshoved til lammeryg med moskusmørbrad og tang, fra tørrede sælblodspølser til portvinsmarineret rensdyr.
I bogen fortælles i ord og billeder historien om, hvordan det var og hvorfor. Men madens kulturhistorie er ikke kun køkkenhistorier, det er også fortællingen om den grønlandske kultur - tendenser, påvirkninger og nyskabelser.
Bogen rummer en historisk indtroduktiuon, et forord ved Landsstyreformand Jonathan Motzfeldt, en samling opskrifter og i hundredvis af spændende fotos.
Den er skrevet på grønlandsk - dansk og engelsk.
Rie Oldenburg er historiker, etnolog og har været museumsleder i Narsaq siden 1990.
Finn Larsen er fotograf og især kendt for sine portrætter af mennesker og deres miljøer.
I bogen fortælles i ord og billeder historien om, hvordan det var og hvorfor. Men madens kulturhistorie er ikke kun køkkenhistorier, det er også fortællingen om den grønlandske kultur - tendenser, påvirkninger og nyskabelser.
Bogen rummer en historisk indtroduktiuon, et forord ved Landsstyreformand Jonathan Motzfeldt, en samling opskrifter og i hundredvis af spændende fotos.
Den er skrevet på grønlandsk - dansk og engelsk.
Rie Oldenburg er historiker, etnolog og har været museumsleder i Narsaq siden 1990.
Finn Larsen er fotograf og især kendt for sine portrætter af mennesker og deres miljøer.
Forlag | Hovedland |
---|---|
Indbinding | 2 |
Product Type | 1 |
Thema koder | Nationale og regionale køkkener |
Sideantal | 300 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
Sprog | mul |
Omslagsgrafiker | ilanngussisut Jørgen Egede m.fl.¤allannera: Rie Oldenburg¤aaqqissuisut piareersaasullu: Finn Larsen, Randi Jensen aamma Rie Oldenburg |
Illustreret i farver/sh | Nej |
Photographer | Finn Larsen |