På restaurant
Af: Christoph Ribbat
298,75 kr
På lager
ISBN
9788776955021
På restaurant er en appetitvækkende fremstilling af restaurantens historie. Bogen serverer kuriositeter, anekdoter, teorier og kendsgerninger, som alle læsere vil blive underholdt af.
Et restaurantbesøg handler ikke kun om mad. Siden de første etablissementer åbnede i Paris i det 18. århundrede har det også drejet sig om at se og at blive set, om opvisning af stil og distinktion, om følelsen at være sammen med fremmede og at være hjemme på samme tid. Historien om restauranten handler også om servitricer, tjenere og kokke som styrer slagets gang bag kulisserne.
I køkkenet, ved disken og ved bordet støder overbærenhed og hårdt arbejde, elegance og udnyttelse, kulturel mangfoldighed og racisme sammen. Uanset om restauranten er fornem eller beskeden, er den et spejl af det omkringliggende samfund.
Forfatteren trækker en rød tråd fra de første parisiske gourmetrestauranter over de første fastfoodrestauranter til nutidens mest innovative kokke. Han præsenterer en kosmopolitisk historie om restauranten, som en fortælling i høj fart.
I bogen gæsteoptræder blandt mange andre Ferran Adrià, Simone de Beauvoir, Paul Bocuse, George Orwell, Elvis Presley, Marcel Proust, Wolfram Siebeck og Eckart Witzigmann.
Undertitel | Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie |
---|---|
Forfatter | Christoph Ribbat |
Forlag | Forlaget Vandkunsten |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Generel madlavning og opskrifter |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 9. nov. 2017 |
Sideantal | 0 |
Bredde | 146 |
Højde | 248 |
Dybde | 24 |
Vægt | 500 |
Første udgave | 2017 |
Oplagsdato | 9. nov. 2017 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788776955021 |
ISBN-10 | 8776955028 |
EAN | 9788776955021 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | ger |
Oversætter | P. Johan Lose |
Omslagsgrafiker | Carl-H.K. Zakrisson |
Illustreret i farver/sh | Nej |
BoghandelensVaregruppe | Kogebøger | ![]() |
---|---|---|
EkspeditionsID | 6 | ![]() |
Varetype | 1 | |
Materialekode | Papir-bog | |
EANBeregnet | 9788776955021 | ![]() |
ISBN | 978-87-7695-502-1 | |
BOPISBN13 | 9788776955021 | |
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
Er varen til videresalg | Yes | ![]() |
Titel | På restaurant | ![]() |
Varetekst | Ribbat: På restaurant | ![]() |
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
Originaltitel | Im Restaurant | ![]() |
Titel_Del_Hovedtitel | På restaurant | |
Undertitel | fortællinger fra den moderne spisekulturs historie | |
Ombyttes | Yes | |
Kan returneres | No | |
Kædetitel | False | |
Forlagstekst | På restaurant er en appetitvækkende fremstilling af restaurantens historie. Bogen serverer kuriositeter, anekdoter, teorier og kendsgerninger, som alle læsere vil blive underholdt af. Et restaurantbesøg handler ikke kun om mad. Siden de første etablissementer åbnede i Paris i det 18. århundrede har det også drejet sig om at se og at blive set, om opvisning af stil og distinktion, om følelsen at være sammen med fremmede og at være hjemme på samme tid. Historien om restauranten handler også om servitricer, tjenere og kokke som styrer slagets gang bag kulisserne. I køkkenet, ved disken og ved bordet støder overbærenhed og hårdt arbejde, elegance og udnyttelse, kulturel mangfoldighed og racisme sammen. Uanset om restauranten er fornem eller beskeden, er den et spejl af det omkringliggende samfund. Forfatteren trækker en rød tråd fra de første parisiske gourmetrestauranter over de første fastfoodrestauranter til nutidens mest innovative kokke. Han præsenterer en kosmopolitisk historie om restauranten, som en fortælling i høj fart. I bogen gæsteoptræder blandt mange andre Ferran Adrià, Simone de Beauvoir, Paul Bocuse, George Orwell, Elvis Presley, Marcel Proust, Wolfram Siebeck og Eckart Witzigmann. | ![]() |
ForlagsNavn | Vandkunsten | ![]() |
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2017 | |
DiverseOphavsangivelser | Omslagsgrafiker: Carl-H.K. Zakrisson | ![]() |
ForfatterFødselsår | 1968 | ![]() |
Forfatterefternavn | Ribbat | ![]() |
Forfatterfornavn | Christoph | ![]() |
Oversætter | P. Johan Lose | |
Bredde | 146 | ![]() |
Dybde | 24 | ![]() |
Højde | 248 | ![]() |
Vægt | 500 | ![]() |
Indbindingsform | 2 | ![]() |
Sider | 210 | |
LandId | 131 | |
Billede | jpg | ![]() |
Sidste ændring for billede | 2017-10-26 00:00:00 | |
Decimalklasse | 64.909 | |
ThemaDBC | Forlaget | |
Hovedfaust | 5 365 191 7 | |
Oplag | 1 | ![]() |
Udgave | 1 | |
ÅrForSenesteOplag | 2017 | ![]() |
ÅrForUdgave | 2017 | ![]() |
OrdreoptagelseDato | 2017-10-25 | ![]() |
Udgivelsesdato | 2017-11-09 | ![]() |
Udgivelsesland | dk | |
Hovedsprog | dan | |
SprogOriginaludgaven | ger | |
Materialet sprog | dan | |
Oprettet | 2017-08-04 | |
DagForSenesteÆndring | 2018-11-16 | |
OpdateringsDatoHovedpost | 20171213180623 | |
OprettelsesDatoHovedpost | 20171106 | |
Forlagets hjemsted | Kbh. | ![]() |
År (fra DBC) | 2017 | |
Post status | Ny post | |
Post Type | Enkeltstående post | |
Sidetal bemærkninger | 210 sider | |
Indholdets form | Nonfiktion | |
Festskrift | ikke festskrift | |
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
Bibliografisk kategori | monografi | |
Udgivelsesstatus | Førsteudgave | |
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
Generel materialebetegnelse | tekst - tekst | |
Specifik materialebetegnelse | xx | |
Mellemoriginalens sprog | und | |
SprogIResumeer | und | |
Sprog_Mindre_Andel | und | |
Sprog_Parallel_Tekst | und | |
Sprog_I_Undertekster | und | |
Faglitteratur_Niveau | Alment niveau | |
Ugefortegnelse | DBF201751¤BKM201751 | |
Udgivelsesår | 2017 |
Bøger i samme varegruppe: