På restaurant

Af: Christoph Ribbat
298,75 kr
På lager
ISBN
9788776955021
På restaurant er en appetitvækkende fremstilling af restaurantens historie. Bogen serverer kuriositeter, anekdoter, teorier og kendsgerninger, som alle læsere vil blive underholdt af.  

Et restaurantbesøg handler ikke kun om mad. Siden de første etablissementer åbnede i Paris i det 18. århundrede har det også drejet sig om at se og at blive set, om opvisning af stil og distinktion, om følelsen at være sammen med fremmede og at være hjemme på samme tid. Historien om restauranten handler også om servitricer, tjenere og kokke som styrer slagets gang bag kulisserne. 

I køkkenet, ved disken og ved bordet støder overbærenhed og hårdt arbejde, elegance og udnyttelse, kulturel mangfoldighed og racisme sammen. Uanset om restauranten er fornem eller beskeden, er den et spejl af det omkringliggende samfund. 

Forfatteren trækker en rød tråd fra de første parisiske gourmetrestauranter over de første fastfoodrestauranter til nutidens mest innovative kokke. Han præsenterer en kosmopolitisk historie om restauranten, som en fortælling i høj fart. 

I bogen gæsteoptræder blandt mange andre Ferran Adrià, Simone de Beauvoir, Paul Bocuse, George Orwell, Elvis Presley, Marcel Proust, Wolfram Siebeck og Eckart Witzigmann.
Specifikationer
Undertitel Fortællinger fra den moderne spisekulturs historie
Forfatter Christoph Ribbat
Forlag Forlaget Vandkunsten
Indbinding Indbundet
Thema koder Generel madlavning og opskrifter
Varegruppe Kogebøger
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 9. nov. 2017
Sideantal 0
Bredde 146
Højde 248
Dybde 24
Vægt 500
Første udgave 2017
Oplagsdato 9. nov. 2017
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788776955021
ISBN-10 8776955028
EAN 9788776955021
Sprog dan
Orignalsprog ger
Oversætter P. Johan Lose
Omslagsgrafiker Carl-H.K. Zakrisson
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.