PASSIONE!
398,75 kr
Desværre udsolgt fra forlaget
ISBN
9788702133899
”At møde det italienske køkken i hele sin mangfoldighed betyder at mærke og forstå de svimlende forskelle, som gør en sicilianer til noget andet end en piemonteser, eller en indbygger fra Veneto anderledes end en sarder. Ikke kun hvad angår sproget, men også med hensyn til smag, mentalitet, drivkraft, humor, og forhold til smerte og til død, snakkesalighed eller stilhed. At opdage køkkenet er at opdage indbyggernes sjæl.” Sådan skriver den italienske forfatter, Umberto Eco, om sit hjemlands køkken.
Det er sådan en opdagelsesrejse, Morten Beiter og fotografen Brian Karmark, tilbagelægger i denne bog. Fra øen Pantelleria ud for Afrikas kyst i syd til Alperne i nord. Gennem landet, som rummer en stor del af verdens kulturarv, men som også er et uendeligt fadebur, hvor de færreste spiser bare for at blive mætte, og næsten ingen er lige glade med, hvad de putter i munden. Maden behøver ikke at være tilberedt over dyre gaskomfurer i overdådigt udstyrede køkkener. Et simpelt glødebål i en kamin kan sagtens gøre det; det er resultatet, der tæller. Og i lige så høj grad det samvær, den gode mad er i stand til at skabe rammerne for. Ikke for ingenting betragtes ensomhed og dårlig mad i Italien som noget af det værste, der kan overgå et menneske, og omvendt findes der ikke meget større lykke end at spise sig mæt i gode venners lag, endsige æde sig en pukkel til.
På det punkt ligner vi hinanden hele kloden rundt. Men guderne har altid haft et ekstra godt øje til Italien. Landet bugner af jordens og havets råvarer, som har fundet deres plads i et mylder af ydmyge og simple, og andre gange yderst komplicerede kulinariske frembringelser.
Bogen er blevet til gennem otte rejser, foretaget i 2012 og 2013. Der er tale om et udvalg af steder og temaer, som til sammen forsøger at tegne et portræt af Italien og italienerne, set gennem spisekammerets nøglehul.
Bogen er først og fremmest tænkt som en inspiration til selv at tage afsted og opdage Italien langt fra de store turistruters alfarvej, med hjernen og hjertet, men ikke mindst med det organ, som altid først overgiver sig.
Bogen er rigt illustreret.
Undertitel | Mennesker og mad i Italien |
---|---|
Forfatter | Morten Beiter |
Forlag | Gyldendal |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Italien, Nationale og regionale køkkener |
Varegruppe | Rejse, geografi div. |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 29. aug. 2014 |
Sideantal | 304 |
Bredde | 188 |
Højde | 251 |
Dybde | 34 |
Vægt | 982 |
Første udgave | 0 |
Oplagsdato | 29. aug. 2014 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788702133899 |
ISBN-10 | 8702133899 |
EAN | 9788702133899 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Omslagsgrafiker | Bettina Kjærulff-Schmidt |
Illustreret i farver/sh | Nej |