Sensorisk teori til Gymnasiale uddannelser

Af: Michael René
100,00 kr
554
ISBN
9788773926673
I naturvidenskabelige fag på de forskellige gymnasiale uddannelser er det vigtigt at koble teoretisk viden med praksis. Fødevarevidenskab kobler kemi og fysik praksisnært med videnskab for sensoriske analyser. Kompendiet giver en introduktion til den sensoriske videnskab med fokus på biologiske og kemiske processer målrettet til de gymnasiale uddannelser. Teorien illustreres med praksisnære øvelser. Materialet kan endvidere anvendes på bacheloruddannelser indenfor naturvidenskabelige uddannelser, der arbejder med biologi, sensorik og kemi.Kompendiet Sensorisk teori til gymnasiale uddannelser er opbygget i fire afsnit og fire øvelser. Der indledes med en kortfattet videnskabelig introduktion til den sensoriske videnskab, hvor de forskellige sanser og nerverespons gennemgås. Dernæst gennemgås relationen mellem sanserne, forskellige sensoriske deskriptorer og specifikke fødevarer, samt en guide til de metoder, der anvendes til at gennemfører videnskabelige sensoriske smagsforsøg, dette rundes af med en uddybning af det komplekse begreb ”Kvalitet” i relation til fødevarer.Der gennemgås fire forsøg. Forsøg et og to fremstilles og testes fire af de fem grundsmage og det vurderes om dommerne kan genkende og karakterisere de enkelte grundsmage ved den menneskelige detektionsgrænse. Dernæst testes om dommerne kan rangere 8 forskellige koncentrationer af grundsmage indenfor kategorien sød, sur, salt og bitter. Forsøg tre og fire gennemgås et sensorisk forsøg, hvor der udvikles deskriptorer for en sensorisk vurdering af mælk blandet med appelsinjuice, hvor casein fra mælk fældes med appelsinjuice i forskellige koncentrationer. Dernæst laves en sensorisk profilering af udvalgte fortyndinger af mælk og appelsinjuice.
Specifikationer
Undertitel Kompendium - materialesamling 0150
Forfatter Michael René
Forlag Forlaget Metropol
Indbinding Hæftet
Thema koder Levnedsmiddelteknologi
Varegruppe Skole- og lærebøger, div.
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 12. dec. 2011
Sideantal 56
Bredde 0
Højde 0
Dybde 0
Vægt 0
Første udgave 2010
Oplagsdato 12. dec. 2011
Oplag 1
Udgave 2
ISBN-13 9788773926673
ISBN-10 8773926671
EAN 9788773926673
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.