Smagens didaktik
Måltidet er blevet et smagsfællesskab, og maden skal smage godt. I folkeskolen er hjemkundskab afløst af madkundskab, hvor børn skal udvikle deres smagskompetencer og smagsdømmekraft. Vi skal derfor vide mere om, hvad smag er, og hvordan vi underviser i smag.
Denne bog præsenterer gennem tre dele en smagens didaktik: Første del handler om revolutionen i børnekogebøgernes historie i perioden 1971-2016. Anden del præsenterer en smagssystematik. Bogens sidste del giver bud på en egentlig smagsdidaktik.
Smagens didaktik er skrevet til undervisere og studerende på de mere end fyrre madkundskabs- og fødevareuddannelser i Danmark. Men bogen henvender sig også til kokke, madformidlere, forældre, og til alle, som interesserer sig for smag og madkultur.
Forfatter | Karen Wistoft;Lars Qvortrup |
---|---|
Forlag | Akademisk Forlag |
Indbinding | Hæftet |
Thema koder | Uddannelse. Pædagogik |
Varegruppe | Skole- og lærebøger, div. |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 1. feb. 2018 |
Sideantal | 160 |
Bredde | 135 |
Højde | 210 |
Dybde | 15 |
Vægt | 252 |
Første udgave | 2018 |
Oplagsdato | 1. feb. 2018 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788750052074 |
ISBN-10 | 8750052071 |
EAN | 9788750052074 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |
BoghandelensVaregruppe | Skole- og lærebøger, div. | ![]() |
---|---|---|
EkspeditionsID | 1350 | ![]() |
Varetype | 1 | |
Materialekode | Papir-bog | |
EANBeregnet | 9788750052074 | ![]() |
ISBN | 978-87-500-5207-4 | |
BOPISBN13 | 9788750052074 | |
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
Er varen til videresalg | Yes | ![]() |
Titel | Smagens didaktik | ![]() |
Varetekst | Smagens didaktik | ![]() |
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
Titel_Del_Hovedtitel | Smagens didaktik | |
Ombyttes | No | |
Kan returneres | No | |
Kædetitel | False | |
Forlagstekst | Måltidet er blevet et smagsfællesskab, og maden skal smage godt. I folkeskolen er hjemkundskab afløst af madkundskab, hvor børn skal udvikle deres smagskompetencer og smagsdømmekraft. Vi skal derfor vide mere om, hvad smag er, og hvordan vi underviser i smag. Denne bog præsenterer gennem tre dele en smagens didaktik: Første del handler om revolutionen i børnekogebøgernes historie i perioden 1971-2016. Anden del præsenterer en smagssystematik. Bogens sidste del giver bud på en egentlig smagsdidaktik. Smagens didaktik er skrevet til undervisere og studerende på de mere end fyrre madkundskabs- og fødevareuddannelser i Danmark. Men bogen henvender sig også til kokke, madformidlere, forældre, og til alle, som interesserer sig for smag og madkultur. | ![]() |
ForlagsNavn | Akademisk Forlag | ![]() |
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2018 | |
Medforfatter | Karen Wistoft, Lars Qvortrup | ![]() |
MusikGenre | -1 | |
MusikType | -1 | |
Bredde | 135 | ![]() |
Dybde | 15 | ![]() |
Højde | 210 | ![]() |
Vægt | 252 | ![]() |
Indbindingsform | 12 | ![]() |
Sider | 159 | |
LandId | 131 | |
Billede | jpg | ![]() |
Sidste ændring for billede | 2018-02-13 00:33:52 | |
Decimalklasse | 64.101 | |
ThemaKode | JN¤ | |
ThemaDBC | Forlaget | |
Hovedfaust | 5 390 742 3 | |
Oplag | 1 | ![]() |
Udgave | 1 | |
ÅrForSenesteOplag | 2018 | ![]() |
ÅrForUdgave | 2018 | ![]() |
OrdreoptagelseDato | 2018-01-05 | ![]() |
Udgivelsesdato | 2018-02-01 | ![]() |
Udgivelsesland | dk | |
Hovedsprog | dan | |
SprogOriginaludgaven | dan | |
Materialet sprog | dan | |
Oprettet | 2018-02-12 | |
DagForSenesteÆndring | 2019-02-08 | |
OpdateringsDatoHovedpost | 20180214181002 | |
OprettelsesDatoHovedpost | 20180124 | |
Forlagets hjemsted | Kbh. | ![]() |
År (fra DBC) | 2018 | |
Post status | Ny post | |
Post Type | Enkeltstående post | |
Sidetal bemærkninger | 159 sider | |
Indholdets form | Nonfiktion | |
Festskrift | ikke festskrift | |
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
Bibliografisk kategori | monografi | |
Udgivelsesstatus | Førsteudgave | |
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
Generel materialebetegnelse | tekst - tekst | |
Specifik materialebetegnelse | xx | |
Mellemoriginalens sprog | und | |
SprogIResumeer | und | |
Sprog_Mindre_Andel | und | |
Sprog_Parallel_Tekst | und | |
Sprog_I_Undertekster | und | |
Faglitteratur_Niveau | Fagligt niveau¤Alment niveau | |
Ugefortegnelse | DBF201808¤BKM201808 | |
Udgivelsesår | 2017 |