Syn på mad og drikke i 1800-tallet
297,50 kr
På lager
ISBN
9788763532648
Hvordan vi taler og skriver om mad og drikke, er en vigtig del af vores madkultur. Artiklerne i denne antologi handler netop om synet på mad og drikke i 1800-tallets Danmark: om tidens mange kogebøger, om korrekt ernæring og om nyere international forskning i madhistorie. Den bedste kilde til synet på mad og drikke i 1800-tallet er kogebøgerne, der i denne periode for alvor etablerede sig som en selvstændig genre. Bøgerne var i bogstaveligste forstand håndbøger, der ikke blot indeholdt madopskrifter, men også alt fra instruktioner til køkkenets indretning til gennemgang af basale færdigheder. Flere af disse kogebøger – fx Madam Mangors og Louise Nimbs – blev klassikere, der udkom i mange oplag. Med til historien hører også, hvordan datidens læger, der betragtede sig selv som autoriteter på ernæringsområdet, så på befolkningens mad- og drikkevaner. Den københavnske læge Johan Clemens Tode var fra slutningen af 1700-tallet en central skikkelse og satte for alvor sundhedsmæssige spørgsmål på dagsordenen. Bogen er den anden af fire udgivelser om madkultur, der udspringer af forskningsprojektet ”Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser”. Bidragydere: Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard og Peter Scholliers.
Forfatter | Ole Hyldtoft |
---|---|
Forlag | Museum Tusculanums Forlag |
Indbinding | Hæftet |
Thema koder | Antologier: generelt, Generel madlavning og opskrifter |
Varegruppe | Historie & Mytologi |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 2. jul. 2010 |
Sideantal | 296 |
Bredde | 162 |
Højde | 240 |
Dybde | 19 |
Vægt | 602 |
Første udgave | 2010 |
Oplagsdato | 2. jul. 2010 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788763532648 |
ISBN-10 | 8763532646 |
EAN | 9788763532648 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |