Undskyldningskode | 96 | |
---|
BoghandelensVaregruppe | Historie & Mytologi | |
---|
EkspeditionsID | 1 | |
---|
Varetype | 1 | |
---|
Materialekode | Papir-bog | |
---|
EANBeregnet | 9788763532648 | |
---|
ISBN | 978-87-635-3264-8 | |
---|
BOPISBN13 | 9788763532648 | |
---|
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
---|
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
---|
Er varen til videresalg | Yes | |
---|
Titel | Syn på mad og drikke i 1800-tallet | |
---|
Varetekst | Hyldtoft: Syn på mad og drikke i 1800-tallet | |
---|
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
---|
Titel_Del_Hovedtitel | Syn på mad og drikke i 1800-tallet | |
---|
BookScan-Titel | Syn på mad og drikke i 1800-tallet | |
---|
Ombyttes | No | |
---|
Kan returneres | No | |
---|
Kædetitel | False | |
---|
Emneord | madkultur¤mad¤kostvaner¤spisevaner¤måltider¤historie¤kulturhistorie¤Danmark¤1800-1899 | |
---|
DBCIndholdsbeskrivelse | Antologi om danskernes måde at tale og skrive om mad og drikke i 1800-tallet, om de lægelige råd om korrekt ernæring, om tidens kogebøger, om den bedste sovs og om nyere forskning i madhistorie | |
---|
Forlagstekst | Hvordan vi taler og skriver om mad og drikke, er en vigtig del af vores madkultur. Artiklerne i denne antologi handler netop om synet på mad og drikke i 1800-tallets Danmark: om tidens mange kogebøger, om korrekt ernæring og om nyere international forskning i madhistorie.
Den bedste kilde til synet på mad og drikke i 1800-tallet er kogebøgerne, der i denne periode for alvor etablerede sig som en selvstændig genre. Bøgerne var i bogstaveligste forstand håndbøger, der ikke blot indeholdt madopskrifter, men også alt fra instruktioner til køkkenets indretning til gennemgang af basale færdigheder. Flere af disse kogebøger - fx Madam Mangors og Louise Nimbs - blev klassikere, der udkom i mange oplag. Med til historien hører også, hvordan datidens læger, der betragtede sig selv som autoriteter på ernæringsområdet, så på befolkningens mad- og drikkevaner. Den københavnske læge Johan Clemens Tode var fra slutningen af 1700-tallet en central skikkelse og satte for alvor sundhedsmæssige spørgsmål på dagsordenen.
Bogen er den anden af fire udgivelser om madkultur, der udspringer af forskningsprojektet »Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser«. Bidragydere: Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard og Peter Scholliers. | |
---|
DBCIndholdsfortegnelse | Signe Mellemgaard: Diætetisten J.C. Tode i det "ædekære København". Anita Kildebæk Nielsen: Lægelige råd om korrekt ernæring i 1800-tallet. Carol Gold: Generationer af kogebøger. Caroline Nyvang: Medie og måltid - danske kogebøger i 1800-tallet. Svend Skafte Overgaard: Kampen om sovsen. Peter Scholliers: Nyere tendensre i europæisk fødevarehistorie | |
---|
Anden information | Udarbejdet i forbindelse med projektet: Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede¤Med litteraturhenvisninger | |
---|
ForlagsNavn | Museum Tusculanum | |
---|
Korporationsnavn | Mad, Drikke og Tobak i det 19. Århundrede | |
---|
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2010 | |
---|
Bidragyder | Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard, Peter Scholliers | |
---|
Forfatterefternavn | Hyldtoft | |
---|
Forfatterfornavn | Ole | |
---|
Redaktion | Ole Hyldtoft | |
---|
Bredde | 162 | |
---|
Dybde | 19 | |
---|
Højde | 240 | |
---|
Vægt | 602 | |
---|
Indbindingsform | 12 | |
---|
Sider | 296 | |
---|
Illustrationsangivelser | ill. (nogle i farver) | |
---|
LandId | 131 | |
---|
Billede | jpg | |
---|
Sidste ændring for billede | 2010-07-06 00:00:00 | |
---|
Decimalklasse | 64.101 | |
---|
ThemaKode | WBA¤DNT | |
---|
ThemaDBC | DBC | |
---|
Hovedfaust | 2 832 405 7 | |
---|
FørsteUdgivÅr | 2010 | |
---|
Oplag | 1 | |
---|
Udgave | 1 | |
---|
ÅrForSenesteOplag | 2010 | |
---|
ÅrForUdgave | 2010 | |
---|
OrdreoptagelseDato | 2010-06-07 | |
---|
Udgivelsesdato | 2010-07-02 | |
---|
Udgivelsesland | dk | |
---|
Hovedsprog | dan | |
---|
SprogOriginaludgaven | dan | |
---|
Materialet sprog | dan | |
---|
Oprettet | 2010-06-07 | |
---|
DagForSenesteÆndring | 2016-06-20 | |
---|
OpdateringsDatoHovedpost | 20160509134006 | |
---|
OprettelsesDatoHovedpost | 20100622 | |
---|
Forlagets hjemsted | Kbh. | |
---|
År (fra DBC) | 2010 | |
---|
Personnavn | Ole Hyldtoft | |
---|
Post status | Ny post | |
---|
Post Type | Enkeltstående post | |
---|
Sidetal bemærkninger | 296 sider | |
---|
Indholdets form | Nonfiktion | |
---|
Festskrift | ikke festskrift | |
---|
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
---|
Bibliografisk kategori | samlingsværk | |
---|
Udgivelsesstatus | Førsteudgave | |
---|
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
---|
Generel materialebetegnelse | tekst - tekst | |
---|
Specifik materialebetegnelse | xx | |
---|
Mellemoriginalens sprog | und | |
---|
SprogIResumeer | und | |
---|
Sprog_Mindre_Andel | und | |
---|
Sprog_Parallel_Tekst | und | |
---|
Sprog_I_Undertekster | und | |
---|
Trykkeri | Special-Trykkeriet Viborg | |
---|
Faglitteratur_Niveau | Alment niveau | |
---|
Ugefortegnelse | DBF201030¤BKM201030¤DAT201620 | |
---|
Udgivelsesår | 2010
| |
---|