Syn på mad og drikke i 1800-tallet

Af: Ole Hyldtoft
297,50 kr
På lager
ISBN
9788763532648
Hvordan vi taler og skriver om mad og drikke, er en vigtig del af vores madkultur. Artiklerne i denne antologi handler netop om synet på mad og drikke i 1800-tallets Danmark: om tidens mange kogebøger, om korrekt ernæring og om nyere international forskning i madhistorie.  Den bedste kilde til synet på mad og drikke i 1800-tallet er kogebøgerne, der i denne periode for alvor etablerede sig som en selvstændig genre. Bøgerne var i bogstaveligste forstand håndbøger, der ikke blot indeholdt madopskrifter, men også alt fra instruktioner til køkkenets indretning til gennemgang af basale færdigheder. Flere af disse kogebøger – fx Madam Mangors og Louise Nimbs – blev klassikere, der udkom i mange oplag. Med til historien hører også, hvordan datidens læger, der betragtede sig selv som autoriteter på ernæringsområdet, så på befolkningens mad- og drikkevaner. Den københavnske læge Johan Clemens Tode var fra slutningen af 1700-tallet en central skikkelse og satte for alvor sundhedsmæssige spørgsmål på dagsordenen. Bogen er den anden af fire udgivelser om madkultur, der udspringer af forskningsprojektet ”Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser”.  Bidragydere: Signe Mellemgaard, Anita Kildebæk Nielsen, Carol Gold, Caroline Nyvang, Svend Skafte Overgaard og Peter Scholliers. 
Specifikationer
Forfatter Ole Hyldtoft
Forlag Museum Tusculanums Forlag
Indbinding Hæftet
Thema koder Antologier: generelt, Generel madlavning og opskrifter
Varegruppe Historie & Mytologi
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 2. jul. 2010
Sideantal 296
Bredde 162
Højde 240
Dybde 19
Vægt 602
Første udgave 2010
Oplagsdato 2. jul. 2010
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788763532648
ISBN-10 8763532646
EAN 9788763532648
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.