Til bords med Babette og Blixen
Karen Blixens fortælling Babettes gæstebud, der handler om den franske, kvindelige mesterkok, som bruger hele sin gevinst fra nationallotteriet på ét måltid og tryllebinder et selskab af puritanere med sin kogekunst, er en af forfatterskabets mest populære.?
Signe Wulff fortæller her om Babettes restaurant i Paris, undersøger menuens retter og komponenter til bunds og viser, hvordan Karen Blixen trak på egne erindringer, sin fars forfatterskab og røverhistorier fra gastronomiens kulturhistorie, da hun skrev sin fortælling.?
Bagerst i bogen findes opskrifter på Babettes legendariske fire-retters menu bestående af skildpaddesuppe, blinis Demidoff, vagtler i sarkofag og frugt, så læseren kan lave verdenslitteraturens mest berømte måltid derhjemme.?
?
Signe Wulff (f. 1979) er cand.mag. i fransk og moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet. Hun er forfatter til?I køkkenet med Karen Blixen, der tager læseren på en kulinarisk vandring i Karen Blixens liv og forfatterskab.
Forfatter | Signe Wulff |
---|---|
Forlag | Storyhouse |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Afrika, Biografier: kunst og underholdning, Danmark, Europa, Europæisk historie, Kunst og kultur: generelle emner, Tidlige 20. århundrede, 1900 til 1950 |
Varegruppe | Biografier & erindringer |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 1. maj 2020 |
Sideantal | 96 |
Bredde | 142 |
Højde | 220 |
Dybde | 16 |
Vægt | 250 |
Første udgave | 2020 |
Oplagsdato | 1. maj 2020 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-10 | 8750056425 |
EAN | 9788750056423 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |