Rug & Rugbrød

Af: Bettina Buhl
148,75 kr
Mangler for tiden på forlagets lager. Leveringstid ukendt.
ISBN
9788740658354

Denne madhistorie er måske den vigtigste, der kan skrives om det danske køkken. Siden slutningen af vikingetiden har rugen været danskernes mest værdifulde kornsort. Omkring 1850 ansås rugen for hovedfødemidlet for hele nationen.
Bogen indeholder ud over rugens spændende Danmarkshistorie et stort udvalg af opskrifter på brød, kager, desserter og middagsretter med rug. Spændende fra 1600-tallets højadelige køkkens indbagte vildtstege i rugmel over besættelsestidens smalhans til historien om det højtbelagte smørrebrød, der gjorde det danske køkken verdenskendt.
Rugbrød kan med god ret kaldes for en gennemgående dansk signaturret, og fortællingen om rugens udvikling i det danske køkken er også en fortælling om op- og nedture i Danmarkshistorien. Rugens rolle har skiftet fra en mættende fødevare i 1800-tallet til et af de bedste bud på bæredygtig dansk mad i det 21. århundrede.

Specifikationer
Undertitel Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie
Forfatter Bettina Buhl
Forlag Turbine
Indbinding Hardback
Thema koder Generel madlavning og opskrifter, Hyggemad og madnostalgi, Kogebøger med ris, korn og kerner, Kogebøger: bagning, brød og kager, Nationale og regionale køkkener
Varegruppe Kogebøger
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 8. nov. 2019
Sideantal 238
Bredde 205
Højde 246
Dybde 28
Vægt 945
Første udgave 2019
Oplagsdato 8. nov. 2019
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788740658354
ISBN-10 874065835X
EAN 9788740658354
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.