Alverdens krydderier og krydderurter

Af: Nanna Simonsen;Claus Ib Olsen
298,75 kr
500
ISBN
9788702078084

Det er ikke lang tid siden, at folks krydderiforbrug indskrænkede sig til salt og peber, og så en masse små glas i køkkenskabet eller over emhætten med alt fra karry og paprika over pizzakrydderi, herbes provence til tørret timian. Udløbsdatoen var for flere år siden. Det så så godt ud, da vi købte dem, men vi fik aldrig brugt dem.
 

Men tiderne har ændret sig. Nu spiser vi ikke bare italiensk mad i dansk version, men også fx thaimad, mexicansk, sushi, spanske tappas og kinesiske nudelsupper.

Hos den lokale grønthandler – hvad enten han er fra Pakistan, Tyrkiet eller Herning – kan man købe buketter med friske krydderurter, og i supermarkedernes krydderipotter står der ikke bare dild men også koriander og citronmelisse. Og på krydderihylderne har de små glas fået skarp konkurrence med designersmarte metaldåser indeholdende bl.a. økologisk malarbar-peber og cypriotisk pyramidesalt (I’m not making this up, you know!).

Men folk ved stadig ikke hvad de skal bruge det til, og derfor er denne bog deres redning. Udover at fortælle gode kulturhistoriske skrøner om krydderiernes opdagelse, gennemgås hver enkelt krydderi og hver krydderurt, og der er selvfølgelig fotos af dem alle sammen.
 

Specifikationer
Undertitel Hvad er det - og hvordan bruger man det
Forfatter Nanna Simonsen;Claus Ib Olsen
Forlag Gyldendal
Indbinding Indbundet
Varegruppe Kogebøger
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 20. okt. 2009
Sideantal 280
Bredde 217
Højde 281
Dybde 19
Vægt 1003
Første udgave 2009
Oplagsdato 20. okt. 2009
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788702078084
ISBN-10 8702078084
EAN 9788702078084
Sprog dan
Orignalsprog dan
Artist Lars Møller Nielsen
Omslagsgrafiker Lars Møller Nielsen
Illustreret i farver/sh Nej
Photographer Lars Ranek
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.