Danish cookbooks

Af: Carol Gold
197,50 kr
951
ISBN
9788763506083
I hænderne på en god historiker bliver det tydeligt, at kogebøger indeholder markeringer af såvel politiske, sociale som ideologiske forandringer i tiden. Det beviser den amerikanske historiker Carol Gold gennem et kulturhistorisk studium af danske kogebøger skrevet mellem 1616 og 1901 - året, hvor den legendariske Frøken Jensens Kogebog udkommer for første gang.

På baggrund af et grundigt studium af cirka 150 kogebøger påviser forfatteren, hvordan såvel økonomisk som hygiejnisk husførelse, en borgerlig bevidsthed, familielivet, nationalfølelsen og en særlig dansk identitet, udviklede sig i de pågældende år.

Kogebøger fortæller med andre ord historier. De afspejler de samfund, de blev skrevet i og giver os således en viden om en svunden tid. Ligesom al anden foreskrivende litteratur reflekterer kogebøger ikke blot tidens forandringer, men konstituerer dem også.
Specifikationer
Undertitel Domesticity & national identity 1616-1901
Forfatter Carol Gold
Forlag University of Washington Press Museum Tusculanum
Indbinding Hæftet
Thema koder Generel madlavning og opskrifter
Varegruppe Kulturhistorie, etnografi
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 23. aug. 2007
Sideantal 220
Bredde 142
Højde 234
Dybde 23
Vægt 530
Første udgave 0
Oplagsdato 23. aug. 2007
Oplag 1
Udgave 1
Serie New directions in Scandinavian studies.
ISBN-13 9788763506083
ISBN-10 8763506084
EAN 9788763506083
Sprog eng
Orignalsprog eng
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.