Det man spiser er man selv

Af: Lone Vitus
348,75 kr
På lager
ISBN
9788797082904
Med denne bog starter rejsen mod et bedre liv for dig og for kloden.

Hvad sker der i kroppen, når vi spiser? Hvad har mennesker brug for, så de trives? Og hvad sker der, når maden er af underlødig karakter? Det handler første del af denne bog om.

Næste del omhandler tilblivelsen af de forskellige grupper af fødevarer og ikke mindst, hvordan oprindelsen af fødevarerne sætter præg på vores omgivelser - jord, luft, klima, planter, husdyr, insekter samt andre vildtlevende dyr, medmennesker og vand. Med den viden du har fra første del, er du rustet til at forstå, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvad det er, du spiser og drikker. Dine valg former ikke blot dit eget liv, men er med til at afgøre klodens fremtid.

Den sidste del af bogen indeholder 54 opskrifter på nemme retter, brød, kager og tilbehør, som kan laves af hele familien. Opskrifterne er uden kød, for det får de kommende generationer brug for at kunne håndtere.

Formålet med bogen er at informere unge som ældre om, hvordan vores fødevaresystem fungerer og indvirker på os. Også hvad det har af betydning, om vi vælger at fylde kurven med friske grøntsager dyrket giftfrit eller højtforarbejdede færdigretter fra supermarkedets køledisk.

Det kan være sjovt at lave mad, men man skal også motiveres til det. Det er denne bogs fornemste opgave. Vi lever i en tid, hvor der bliver lavet mindre og mindre mad derhjemme. Industrien leverer færdigretterne og halvfabrikata, og træffer dermed valget om, hvad der skal i vores maver. Den kamp må og skal vi tage op! Vi skal have selvbestemmelsen tilbage, og der er kun én måde: Lav din egen mad.

Denne bog er et glimrende sted at begynde.
Specifikationer
Forfatter Lone Vitus
Forlag Det Flydende Forlag
Indbinding Hardback
Thema koder Fagbøger for børn og unge: madlavning og mad, Fagbøger for børn og unge: videnskab: menneskekroppen, Fødevaresikkerhed og drikkevaresikkerhed, Klimaændringer, Kogebøger med/for børn, Landbrug og madproduktion, Undervisningsmidler: levnedsmiddelteknologi, madlavning, Vegetarisk madlavning, Økologisk mad og madlavning
Varegruppe Krop og sind, div.
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 3. nov. 2019
Sideantal 340
Bredde 220
Højde 278
Dybde 35
Vægt 1435
Første udgave 2019
Oplagsdato 3. nov. 2019
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-10 8797082902
EAN 9788797082904
Sprog dan
Orignalsprog dan
Foreword Author Christian Puglisi
Artist Hjortefar
Omslagsgrafiker Hjortefar
Omslagsillustrator Hjortefar
Illustreret i farver/sh Nej
Photographer Lone Vitus
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.