Det persiske køkken
Fra sit hjemlands køkken præsenterer den herboende iraner Joseph Sinaki opskrifterne til den første grundlæggende kogebog om det persiske køkken på dansk. Det persiske køkken er kendt for dets sans for æstetik og sarte leg med smagsløgene og er derfor, i modsætning til det arabiske køkken, ikke overvældende stærkt krydret.
De fleste retter er baseret på en kombination af ris og grønsager, kalv, lam, kylling, fisk og ikke mindst brugen af velduftende urter og milde krydderier som safran og kanel. Et andet kendetegn er den udbredte brug af nødder, lime, kvæde, granatæble, sveske, abrikos og rosin. I bogen finder man opskrifter på de mest populære retter, både småretter og hovedretter, men også et udvalg af de mest karakteristiske desserter.
Forfatter | Joseph Sinaki |
---|---|
Forlag | Forlaget Vandkunsten |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Nationale og regionale køkkener |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 4. sep. 2010 |
Sideantal | 144 |
Bredde | 0 |
Højde | 0 |
Dybde | 0 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 2010 |
Oplagsdato | 4. sep. 2010 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788776951641 |
ISBN-10 | 8776951642 |
EAN | 9788776951641 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |