Eddike, rev. udgave (Claus Meyer)
I sin frugtplantage på Lilleø fremstiller Claus Meyer højt forædlede danske frugteddiker med forbillede i den italienske balsamico-tradition. Denne kogebog er blevet til i samarbejde med hans eddikemester Andreas Harder, og den beskæftiger sig indgående med eddikens mange anvendelsesmuligheder i madlavningen. Bogen indeholder omkring 80 opskrifter, der fra drinks og småretter til desserter og søde sager anskueliggør den syrlige grundsmags afgørende betydning for velsmag. Undervejs afsøges eddikens kultur, fra Sverige i nord til Jerez i syd og Japan i øst.
Da bogen udkom første gang i 2005, var eddike endnu en sjælden ingrediens i det danske køkken, hvor den primært blev brugt til syltning. Siden er der sket meget på området. Eddike har vundet indpas i den daglige madlavning, hvor den bruges til at tilføre og afbalancere smag og syrlighed, og på supermarkedernes hylder står der nu adskillige eddiker, baseret på vidt forskellige smagsgivere.
| Undertitel | Opskrifter, køkkenbrug, traditioner og tilblivelse |
|---|---|
| Forfatter | Claus Meyer & Andreas Harder |
| Forlag | Lindhardt og Ringhof |
| Indbinding | Indbundet |
| Thema koder | Kogebøger: Specielle retter og menuer, Levnedsmiddelteknologi |
| Varegruppe | Mad, vin, div. |
| Ekspedition | DBK |
| Udgivelsesdato | 15. mar. 2012 |
| Sideantal | 255 |
| Bredde | 1 |
| Højde | 1 |
| Dybde | 1 |
| Vægt | 10 |
| Første udgave | 2005 |
| Oplagsdato | 13. jul. 2012 |
| Oplag | 2 |
| Udgave | 2 |
| ISBN-13 | 9788711408568 |
| ISBN-10 | 8711408561 |
| EAN | 9788711408568 |
| Sprog | dan |
| Orignalsprog | dan |
| Illustreret i farver/sh | Nej |





