Eddike, rev. udgave (Claus Meyer)
I sin frugtplantage på Lilleø fremstiller Claus Meyer højt forædlede danske frugteddiker med forbillede i den italienske balsamico-tradition. Denne kogebog er blevet til i samarbejde med hans eddikemester Andreas Harder, og den beskæftiger sig indgående med eddikens mange anvendelsesmuligheder i madlavningen. Bogen indeholder omkring 80 opskrifter, der fra drinks og småretter til desserter og søde sager anskueliggør den syrlige grundsmags afgørende betydning for velsmag. Undervejs afsøges eddikens kultur, fra Sverige i nord til Jerez i syd og Japan i øst.
Da bogen udkom første gang i 2005, var eddike endnu en sjælden ingrediens i det danske køkken, hvor den primært blev brugt til syltning. Siden er der sket meget på området. Eddike har vundet indpas i den daglige madlavning, hvor den bruges til at tilføre og afbalancere smag og syrlighed, og på supermarkedernes hylder står der nu adskillige eddiker, baseret på vidt forskellige smagsgivere.
Undertitel | Opskrifter, køkkenbrug, traditioner og tilblivelse |
---|---|
Forfatter | Claus Meyer & Andreas Harder |
Forlag | Lindhardt og Ringhof |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Kogebøger: Specielle retter og menuer, Levnedsmiddelteknologi |
Varegruppe | Mad, vin, div. |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 15. mar. 2012 |
Sideantal | 255 |
Bredde | 1 |
Højde | 1 |
Dybde | 1 |
Vægt | 10 |
Første udgave | 2005 |
Oplagsdato | 13. jul. 2012 |
Oplag | 2 |
Udgave | 2 |
ISBN-13 | 9788711408568 |
ISBN-10 | 8711408561 |
EAN | 9788711408568 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |