Fordøj din anatomi
Fordøj din anatomi en kogebog, der forener viden om anatomi med madlavning. Når man ser grundigt på den anatomiske struktur i et stykke kød, kan man nemmere forstå, hvordan udseende, tekstur og funktion hænger sammen. Køkkenanatomi er på den måde en overset kilde til indsigt.
Bogen gennemgår indledningsvist anvendt fysik og kemi i kogekunst, smagsfysiologi og principper for køkkenhygiejne. Efterfølgende beskrives, hvordan denne viden kombineret med kendskab til biologiske materialer og struktur kan udnyttes til at opnå det bedste kulinariske resultat.
Teksten er organiseret efter forskellige udskæringer fra okse, kalv, svin og lam, og desuden behandles fjerkræ, fisk og indmad. De anatomiske strukturer og deres betydning for tilberedningen bliver forklaret, og der er rigeligt at fordybe sig i for den fagnørdede læser. Hver udskæring efterfølges af en opskrift på en velsmagende ret, der er så enkel, at den kan passe ind i ethvert studenterkøkken.
Fordøj din anatomi er skrevet for studerende og brugere af faget anatomi, fx dyrlæge-, læge-, terapeut- og idrætsstuderende, men også bare almindeligt nysgerrige. Læseren bliver i stand til at bruge viden om anatomi i dagligt professionelt virke såvel som i køkkenet.
Forfatter | Finn Bojsen-Møller;Kaspar Krogh |
---|---|
Forlag | Munksgaard |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Anatomi, Kogebøger efter ingrediens |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 25. jan. 2017 |
Sideantal | 128 |
Første udgave | 0 |
Oplagsdato | 25. jan. 2017 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788762817449 |
ISBN-10 | 8762817449 |
EAN | 9788762817449 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |
BoghandelensVaregruppe | Kogebøger | ![]() |
---|---|---|
EkspeditionsID | 6 | ![]() |
Varetype | 1 | |
Materialekode | Papir-bog | |
EANBeregnet | 9788762817449 | ![]() |
ISBN | 978-87-628-1744-9 | |
BOPISBN13 | 9788762817449 | |
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
Er varen til videresalg | Yes | ![]() |
Titel | Fordøj din anatomi | ![]() |
Varetekst | Fordøj din anatomi | ![]() |
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
Titel_Del_Hovedtitel | Fordøj din anatomi | |
Undertitel | informative og palatable (velsmagende) opskrifter for anatomistuderende og andre nysgerrige | |
Ombyttes | No | |
Kan returneres | Yes | |
Kædetitel | False | |
Forlagstekst | Fordøj din anatomi en kogebog, der forener viden om anatomi med madlavning. Når man ser grundigt på den anatomiske struktur i et stykke kød, kan man nemmere forstå, hvordan udseende, tekstur og funktion hænger sammen. Køkkenanatomi er på den måde en overset kilde til indsigt. Bogen gennemgår indledningsvist anvendt fysik og kemi i kogekunst, smagsfysiologi og principper for køkkenhygiejne. Efterfølgende beskrives, hvordan denne viden kombineret med kendskab til biologiske materialer og struktur kan udnyttes til at opnå det bedste kulinariske resultat. Teksten er organiseret efter forskellige udskæringer fra okse, kalv, svin og lam, og desuden behandles fjerkræ, fisk og indmad. De anatomiske strukturer og deres betydning for tilberedningen bliver forklaret, og der er rigeligt at fordybe sig i for den fagnørdede læser. Hver udskæring efterfølges af en opskrift på en velsmagende ret, der er så enkel, at den kan passe ind i ethvert studenterkøkken. Fordøj din anatomi er skrevet for studerende og brugere af faget anatomi, fx dyrlæge-, læge-, terapeut- og idrætsstuderende, men også bare almindeligt nysgerrige. Læseren bliver i stand til at bruge viden om anatomi i dagligt professionelt virke såvel som i køkkenet.
| ![]() |
ForlagsNavn | Munksgaard | ![]() |
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2017 | |
Bibliografisk historie | 1. udgave | |
Medforfatter | Finn Bojsen-Møller, Kaspar Krogh | ![]() |
Illustrator | Pernille Høy Malmstedt | |
Bredde | 177 | ![]() |
Dybde | 13 | ![]() |
Højde | 247 | ![]() |
Vægt | 407 | ![]() |
Indbindingsform | 2 | ![]() |
Sider | 125 | |
Illustrationsangivelser | ill. i farver | ![]() |
LandId | 131 | |
Billede | jpg | ![]() |
Sidste ændring for billede | 2016-12-14 00:00:00 | |
Decimalklasse | 64.17¤63.601 | |
ThemaKode | MFC¤WBT | |
ThemaDBC | Forlaget | |
Hovedfaust | 5 287 190 5 | |
Oplag | 1 | ![]() |
Udgave | 1 | |
ÅrForSenesteOplag | 2017 | ![]() |
ÅrForUdgave | 2017 | ![]() |
OrdreoptagelseDato | 2017-01-10 | ![]() |
Udgivelsesdato | 2017-01-25 | ![]() |
Udgivelsesland | dk | |
Hovedsprog | dan | |
SprogOriginaludgaven | dan | |
Materialet sprog | dan | |
Oprettet | 2016-12-13 | |
DagForSenesteÆndring | 2018-02-26 | |
OpdateringsDatoHovedpost | 20170215180441 | |
OprettelsesDatoHovedpost | 20170113 | |
Forlagets hjemsted | Kbh. | ![]() |
År (fra DBC) | 2017 | |
Post status | Ny post | |
Post Type | Enkeltstående post | |
Sidetal bemærkninger | 125 sider | |
Indholdets form | Nonfiktion | |
Festskrift | ikke festskrift | |
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
Bibliografisk kategori | monografi | |
Udgivelsesstatus | Førsteudgave | |
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
Generel materialebetegnelse | tekst - tekst | |
Specifik materialebetegnelse | xx | |
Mellemoriginalens sprog | und | |
SprogIResumeer | und | |
Sprog_Mindre_Andel | und | |
Sprog_Parallel_Tekst | und | |
Sprog_I_Undertekster | und | |
Trykkeri | tr. i udl. | |
Faglitteratur_Niveau | Fagligt niveau¤Alment niveau | |
Ugefortegnelse | DBF201708¤BKM201708 | |
Udgivelsesår | 2017 |