Grønt med umami og velsmag

Af: Ole G. Mouritsen;Klavs Styrbæk;Jonas Drotner Mouritsen
348,75 kr
På lager
ISBN
9788702294941
Inspireret af forskellige madkulturer, som spiser meget grønt, f.eks. den asiatiske, giver forfatterne et videnskabeligt baseret svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønt, hvad enten det er planter, alger eller svampe. Udgangspunktet er den totale smagsoplevelse, som bygger på alle vores fem sansers interaktion med maden. Der er i bogen især fokus på, hvordan man kan tilberede mad af grønt, så det får velsmag (især umami) og en interessant og spændende mundfølelse, så man får lyst til ikke bare at spise grønt, men også at spise mere grønt. Bogen giver en lang række tips til, hvordan man selv meget nemt kan lave mad af grønt, som bliver ensmagsmæssig oplevelse. Alle bygger de på egne erfaringer i køkkenet og videnskabelig indsigt i, hvad der giver maden smag og mundfølelse, og hvordan vi både fysiologisk og neurologisk opfatter en smagsoplevelse. Den grønne bølge er over os, og ernæringseksperter, kendte kokke og repræsentanter for den vegetariske og veganske bevægelse har hver deres bud på, hvordan man tilbereder grøntsager. En grønnere kost fremhæves som en nødvendighed for både en mere klimavenlig og bæredygtig udnyttelse af jordens fødevareressourcer og for en måde at bekæmpe den kraftige vækst i kostbetingede sygdomme, især hjerte-karsygdomme, fedme og diabetes.
Specifikationer
Forfatter Ole G. Mouritsen;Klavs Styrbæk;Jonas Drotner Mouritsen
Forlag Gyldendal
Indbinding Indbundet
Thema koder Kogebøger: Specielle retter og menuer
Varegruppe Mad, vin, div.
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 9. jun. 2020
Sideantal 324
Bredde 0
Højde 0
Dybde 0
Vægt 0
Første udgave 0
Oplagsdato 9. jun. 2020
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-10 8702294941
EAN 9788702294941
Sprog dan
Orignalsprog dan
Artist Jonas Drotner Mouritsen
Omslagsgrafiker Jonas Drotner Mouritsen
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.