Guide til det japanske køkken
248,75 kr
500
ISBN
9788740603910
Opskrifter på lækker japansk mad.
Det japanske køkken er blevet meget populært i Skandinavien, hvor der ligger en sushi-take-away i de fleste af landets store byer. Men japansk mad er meget mere end bare sushi. Da den japanske studerende Mo. Takemura undrede hun siger over, at de eneste japanske retter, man kunne få, var sushi. Hun lavede derfor under sit studie i design på universitetet i Lund en kogebog, der er yderst smuk og unik i sit udtryk.
Bogen, der er på både dansk og japansk, indeholder opskrifter til enkel traditionel japanske husmandskost. Men selv om opskrifterne er japanske, har forfatteren omhyggeligt undersøgt om ingredienserne kan skaffes i danske butikker. Alt kan skaffes enten på nettet eller i butikker.
Mange japanske retter er meget “grønne”, friturestegte eller med stor variation tilberedt på en wok. Japanske retter er lette, ikke så fede og dejligt milde i smagen.
Bogen giver også et indblik i japansk madkultur. Man får eksempelvis at vide, hvorfor japansk mad indeholder så lidt kød og fremfor alt baseres på grøntsager og fisk.
Bogen er smuk, enkel og yderst stilren – klassisk japansk i sit udtryk.
Moé Takemura:
Født og opvokset i Japan. Moé har studeret arkitektur i Tokyo og design på Lund universitet i Sverige.
Hun har i en kort periode i 2014 boet i København. Mens hun boede i Sverige producerede hun sin japanske kogebog, der nu foreligger på både dansk, engelsk, svensk og naturligvis japansk.
Forfatter | Moé Takemura |
---|---|
Forlag | Turbine |
Indbinding | Hardback |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 5. okt. 2015 |
Sideantal | 110 |
Bredde | 0 |
Højde | 0 |
Dybde | 0 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 2015 |
Oplagsdato | 5. okt. 2015 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788740603910 |
ISBN-10 | 8740603911 |
EAN | 9788740603910 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | swe |
Oversætter | Camilla Pi Kirkegaard |
Illustreret i farver/sh | Nej |