Is hele året
Af: Vibeke Bengtson og Jonas Bohn
248,75 kr
På lager
ISBN
9788793314733
Der findes næppe et menneske i verden, der ikke elsker is. Men is er naturligvis ikke bare is. Den hjemmelavede er ganske særlig – især når den er lavet med friske, lækre råvarer, spændende smagselementer og ikke mindst en god portion kærlighed.
Bogen er spækket med et væld af opskrifter skabt med stor kreativitet og passion. Bogens forfattere har – naturligvis – lært at lave is i Italien og megen inspiration hentes på rejser ude i den store verden, men når der skal eksperimenteres med nye spændende smage og sammensætninger, sker det med udgangspunkt i haven derhjemme, i naturen og hos de lokale handlende.
De mange inspirerende is-opskrifter tager udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer, og til hver årstid er der serveringsforslag til nytænkende cocktails og longdrinks baseret på is. Og så er is ikke bare chokolade, vanilje og jordbær – der bringes også anderledes opskrifter på sorbet med fx grannåle, røget laks eller øl og flødeis med danablu eller rosenblomster.
Bogen gennemgår teknikkerne bag produktionen af den gode is og bringer masser af gode tips og tricks til, hvordan man får de bedste resultater, hvor man finder den bedste vanilje og kanel, hvordan man brænder nougat, laver krystalliseret chokolade, giver jordbærisen et ekstra pift og meget, meget mere.
Det er let at lave is. Med bogen i hånden kan hele familien samles om ismaskinen og lave is hjemme i køkkenet. Med simple anvisninger og en smule forberedelse kan isen blive klar på næsten ingen tid.
Bogen indeholder flere end 50 isopskrifter, 12 drinks og henved 20 opskrifter på lækkert tilbehør til isen – fx kager, drys og saucer.
Om forfatterne
Vibeke Bengtson og Jonas Bohn, der har en baggrund som hhv. grafiker og it-iværksætter, udskiftede i 2008 et hektisk liv i København med en tilværelse langt fra stress og jag på solskinsøen Bornholm.
Fra påske til efterårsferien serverer de lækker, frisk-lavet is for øens mange turister og den faste skare af fans og ‘isomaner’, der trofast lægger vejen forbi Bornholms Ismejeri i det gamle bindingsværkshus i Svaneke for at smage sæsonens nyheder og de gamle klassikere.
Undertitel | Hjemmelavet is af sæsonens bedste råvarer |
---|---|
Forfatter | Vibeke Bengtson og Jonas Bohn |
Forlag | muusmann'forlag |
Indbinding | Hardback |
Thema koder | Kogebøger: desserter |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 20. maj 2016 |
Sideantal | 193 |
Bredde | 225 |
Højde | 288 |
Dybde | 18 |
Vægt | 999 |
Første udgave | 2016 |
Oplagsdato | 22. maj 2017 |
Oplag | 3 |
Udgave | 1 |
Serie | muusmann'gastro |
ISBN-13 | 9788793314733 |
ISBN-10 | 8793314736 |
EAN | 9788793314733 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |
Undskyldningskode | 100 | ![]() |
---|---|---|
BoghandelensVaregruppe | Kogebøger | ![]() |
EkspeditionsID | 6 | ![]() |
Varetype | 1 | |
Materialekode | Papir-bog | |
EANBeregnet | 9788793314733 | ![]() |
ISBN | 978-87-93314-73-3 | |
BOPISBN13 | 9788793314733 | |
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
Er varen til videresalg | Yes | ![]() |
Titel | Is hele året | ![]() |
Varetekst | Is hele året; Muusmann' gastro | ![]() |
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
Serietitel | Muusmann' gastro | ![]() |
Titel_Del_Hovedtitel | Is hele året | |
Undertitel | hjemmelavet is af sæsonens bedste råvarer | |
Ombyttes | No | |
Kan returneres | No | |
Kædetitel | False | |
Forlagstekst | Is hele året?er spækket med de bedste opskrifter fra det lille succesfulde Bornholms Ismejeri - lavet med passion og kreativitet af de allerbedste råvarer. Bogen indeholder 50 isopskrifter, der tager udgangspunkt i årstidernes bær og frugter. Der bruges gerne ´glemte´ danske bær, så det skorter ikke på lækre opskrifter med blandt andet stikkelsbær, ribs og solbær, og fx også rabarber. Til hver årstid er der 4 sjove serveringsforslag med cocktails, appetizers og longdrinks baseret på isopskrifterne. Bogen gennemgår desuden et par hemmeligheder bag de klassiske isvarianter og afslører blandt andet, hvor man finder verdens bedste vanilje, trick til selv at brænde nougat samt ideer til at give jordbærisen et ekstra pift. Forfatterne gør det let at lave is. Tanken er nemlig, at hele familien skal samles om ismaskinen og lave is sammen - og gæsterne må også gerne være med. Med simple trick og råd - og lidt forberedelse - kan isen blive klar på ingen tid. Om forfatterne Vibeke Bengtson og Jonas Bohn, der har en baggrund som hhv. grafiker og it-iværksætter, udskiftede i 2008 et hektisk liv i København med en tilværelse langt fra stress og jag på solskinsøen Bornholm. Fra påske til efterårsferien serverer de lækker, frisk-lavet is for øens mange turister og den faste skare af fans og ´isomaner´, der trofast lægger vejen forbi Bornholms Ismejeri i det gamle bindingsværkshus i Svaneke for at smage sæsonens nyheder og de gamle klassikere. | ![]() |
ForlagsNavn | Muusmann | ![]() |
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2016. 2. oplag. 2016. 3. oplag. 2017 | |
Bibliografisk historie | 1. udgave | |
Medforfatter | Vibeke Bengtson, Jonas Bohn | ![]() |
Fotograf | Claus Sonne | |
Illustrator | Vibeke Bengtson, Jonas Bohn | |
Bredde | 225 | ![]() |
Dybde | 18 | ![]() |
Højde | 288 | ![]() |
Vægt | 999 | ![]() |
Indbindingsform | 10 | ![]() |
Sider | 193 | |
Illustrationsangivelser | ill. i farver | ![]() |
Størrelse | 29 cm | |
LandId | 131 | |
Billede | jpg | ![]() |
Sidste ændring for billede | 2016-04-27 00:00:00 | |
Decimalklasse | 64.17 | |
ThemaKode | WBVQ | |
ThemaDBC | Forlaget | |
Hovedfaust | 5 241 094 0 | |
Oplag | 3 | ![]() |
Udgave | 1 | |
ÅrForSenesteOplag | 2017 | ![]() |
ÅrForUdgave | 2016 | ![]() |
OrdreoptagelseDato | 2016-01-18 | ![]() |
Udgivelsesdato | 2016-05-20 | ![]() |
Udgivelsesland | dk | |
Hovedsprog | dan | |
SprogOriginaludgaven | dan | |
Materialet sprog | dan | |
Oprettet | 2016-01-19 | |
DagForSenesteÆndring | 2019-09-04 | |
OpdateringsDatoHovedpost | 20171129180216 | |
OprettelsesDatoHovedpost | 20160527 | |
Forlagets hjemsted | Kbh. | ![]() |
År (fra DBC) | 2016 | |
Post status | Ny post | |
Post Type | Enkeltstående post | |
Sidetal bemærkninger | 193 sider | |
Indholdets form | Nonfiktion | |
Festskrift | ikke festskrift | |
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
Bibliografisk kategori | monografi | |
Udgivelsesstatus | Uændret optryk | |
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
EfterfølgendeUdgivelsesår | 2017 | |
Generel materialebetegnelse | tekst - tekst | |
Specifik materialebetegnelse | xx | |
Mellemoriginalens sprog | und | |
SprogIResumeer | und | |
Sprog_Mindre_Andel | und | |
Sprog_Parallel_Tekst | und | |
Sprog_I_Undertekster | und | |
Trykkeri | Specialtrykkeriet Viborg | |
Faglitteratur_Niveau | Alment niveau | |
Ugefortegnelse | DBF201749¤BKM201749 | |
Udgivelsesår | 2016 |
Bøger i samme varegruppe: