Kogekunst nu og da
448,75 kr
500
ISBN
9788761402585
Kogekunst nu og da er en kulturhistorisk gennemgang af frugt og grøntsager i dansk kogekunst - og en kogebog.
Gastronomiens højdepunkter de sidste 500 år beskrives gennem fem forfatterskaber - et fra hvert århundrede. Historien bliver dermed et spejl, der giver nutiden perspektiv. For gennem det hele er der noget fælles. Grønkålen strutter i køkkenhaven nu som dengang, æblekinden er rød og rund, og peberroden river i næsen. Historien sanses og bliver håndgribelig.
I 1980'erne skete der noget gennemgribende nyt i dansk køkken, som i dag blomstrer rigt og frodigt. Madlavningen er blevet til kogekunst, der næres af forstand og sanser. Bogens indbydende og inspirerende opskrifter er blevet til i Henne Kirkeby Kro, som er et gastronomisk univers, der bygger på nærhed, enkelhed og harmoni. Og respekt. For naturen og råvarerne, som findes lige udenfor. Et vestjysk køkken, der bygger på sund fornuft - med højt til loftet.
Gennemgående i bogen er den store råvaregruppe frugt og grønt, og ikke mindre end 112 forskellige frugter og grøntsagers gastronomiske og historiske betydning beskrives i bogens leksikondel.
Gastronomiens højdepunkter de sidste 500 år beskrives gennem fem forfatterskaber - et fra hvert århundrede. Historien bliver dermed et spejl, der giver nutiden perspektiv. For gennem det hele er der noget fælles. Grønkålen strutter i køkkenhaven nu som dengang, æblekinden er rød og rund, og peberroden river i næsen. Historien sanses og bliver håndgribelig.
I 1980'erne skete der noget gennemgribende nyt i dansk køkken, som i dag blomstrer rigt og frodigt. Madlavningen er blevet til kogekunst, der næres af forstand og sanser. Bogens indbydende og inspirerende opskrifter er blevet til i Henne Kirkeby Kro, som er et gastronomisk univers, der bygger på nærhed, enkelhed og harmoni. Og respekt. For naturen og råvarerne, som findes lige udenfor. Et vestjysk køkken, der bygger på sund fornuft - med højt til loftet.
Gennemgående i bogen er den store råvaregruppe frugt og grønt, og ikke mindre end 112 forskellige frugter og grøntsagers gastronomiske og historiske betydning beskrives i bogens leksikondel.
Undertitel | frugt og grønt i det danske køkken¤med opskrifter fra Henne Kirkeby Kro |
---|---|
Forfatter | Hans Beck Thomsen |
Forlag | Lindhardt og Ringhof |
Indbinding | Ingen |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 14. aug. 2003 |
Sideantal | 287 |
Bredde | 237 |
Højde | 305 |
Dybde | 25 |
Vægt | 1723 |
Første udgave | 2000 |
Oplagsdato | 14. aug. 2003 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788761402585 |
ISBN-10 | 8761402583 |
EAN | 9788761402585 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |