Meze

Af: Rukiye Benli
248,75 kr
På lager
ISBN
9788740666120

Meze er tyrkisk og stammer fra det persiske ‘mazzeh’, som betyder at smage. Det er små retter, der oprindeligt blev serveret rundt omkring i Mellemøsten, ofte ledsaget af diverse anisdrikke; arak på arabisk, raki på tyrkisk, ouzo på græsk, der er meget lig den franske version pastis.


Meze er stadig en kendt og elsket madkultur i mange af landene omkring Middelhavet. Området strækker sig helt fra Balkanlandene til store dele af Mellemøsten og de arabiske lande.


Den dag i dag er der stadig mange små madsteder, meyhane, i Tyrkiet, Balkanlandene og Mellemøsten, der serverer meze som tilbehør til vin, raki, øl eller vodka. Men oftere og oftere bliver meze serveret i de private hjem som små appetizers, forretter eller som en del af et større måltid. Med eller uden alkohol.


Selvom meze er en århundrede gammel måde at servere mad og drikke på, er den stadig ekstrem populær og moderne. Den mere afslappede måde at forholde sig til et måltid er meget appellerende til moderne mennesker. Man kan tilberede de fleste af retterne i forvejen, og de kan serveres koldt, lunt eller varmt – man kan servere en 3-retters middag med alt, hvad der hører dertil, og som vært nyde den luksus at læne sig tilbage og nyde selskabet af sine elskede gæster uden at skulle stresse sig igennem flere retter, der skal serveres på minuttet.

Specifikationer
Undertitel Salater, snacks og små retter fra Mellemøsten
Forfatter Rukiye Benli
Forlag Turbine
Indbinding Hardback
Thema koder Generel madlavning og opskrifter, Hurtig og enkel mad, Mad og drikke osv., Nationale og regionale køkkener, Streetfood
Varegruppe Kogebøger
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 22. jun. 2021
Sideantal 236
Bredde 205
Højde 266
Dybde 25
Vægt 1083
Første udgave 2021
Oplagsdato 22. jun. 2021
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-10 8740666123
EAN 9788740666120
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.