På Noma får man vin med klumper i
Som sommelier på Restaurant Noma har jeg fået lov at være med på Nomas fantastiske rejse fra udskældt ’sæl-pizzeria’ til en af verdens mest indflydelsesrie og anerkendte restauranter. Vin har spillet en stor rolle for mig, også in-den jeg startede på Noma, og efter i alle de år dag efter dag ihærdigt at have fyldt vin i min mund, er det blevet tid for mig endnu en gang at åbne munden – men denne gang for at lade mine tan-ker flyde ud. De i mine øjne å fortræffelie vine skænker jo en glæde og en livslyst, som fylder en med en energi, man gerne deler ud af. Mit mål er at formidle de erfaringer, jeg har fået gennem mit arbejde med at fortolke Renés mad i vin – eller i det mindste at vise en vej frem i vinens verden, som passer til hele tankesættet bag Nomas køk-ken. Det er både historien om mit liv med vin og historien om Noma overført til vin.
Pontus Elofsson, født 1970 og opvokset ved Sve-riges vestkyst. Ændrede i en alder af 26 efter studier ved Lunds Universitet kurs mod som-melierfaget og arbejdede på flere øbenhavnske toprestauranter, bl.a. Pierre André, Krogs Fiske-restaurant og Era Ora, inden han i 2004 blev sommelier på Noma. Har sideløbende hermed nu fokus på at importere naturvin til sit fædreland.
Undertitel | Nomas sommelier fortæller om sit liv med vin |
---|---|
Forfatter | Pontus Elofsson |
Forlag | Lindhardt og Ringhof |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Biografier, sande fortællinger og ikkefiktiv prosa, Levnedsmiddelteknologi, Serviceerhverv |
Varegruppe | Vin, Spiritus & Øl |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 29. okt. 2012 |
Sideantal | 206 |
Bredde | 157 |
Højde | 234 |
Dybde | 23 |
Vægt | 550 |
Første udgave | 2012 |
Oplagsdato | 29. okt. 2012 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788711409732 |
ISBN-10 | 8711409738 |
EAN | 9788711409732 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |