Skræl er ikke skrald

Af: Michael Folman Jensen
198,75 kr
På lager
ISBN
9788793430181
I Danmark smider vi hvert år 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Madspild er et emne, som har både politikeres og forbrugeres bevågenhed – vi ved godt, at vi smider alt for mange madrester ud, men muligheden for at udnytte råvarernes potentiale er langt større, end vi lige tror. Det gælder om at bruge sin fantasi, og med denne bog i hånden er man godt i gang.  

Som det naturligste i verden smider vi kartoffelskræller, æbleskrog og appelsin­skræller ud, for “det kan jo ikke bruges til noget”. Men der må vi tro om, for vores køkkenaffald indeholder mange muligheder for velsmagende retter fulde af næring. Kartoffelskrællerne kan forvandles til de lækreste chips, æbleskrogene bliver til chutney og citrusskrællerne til den fineste marmelade. 

Bogen bringer en lang række inspirerende opskrifter på, hvordan vi kan udnytte vores såkaldte affald i køkkenet. Minimering af madspild er sund fornuft for både økonomien og miljøet, men også for vores helbred. For netop i skræller og grove blade findes de mange vitaminer og stoffer med antiinflammatorisk virkning, som er så gavnlige for os. 

Bogen er for enhver, der ønsker renere mad og bedre udnyttelse af ressourcerne på den helt grundlæggende og enkle måde. De fleste vil blive overrasket over, hvor langt man kan komme med det, man ellers blot ville kassere.

Om forfatteren 
Michael Folman Jensen er faglært kok i 1982. Derefter uddannet fra École Hotellière i Lausanne, Schweiz. Siden 2008 køkkenchef på Københavns Rådhus. Igennem 20 år har han været med til at åbne 5-stjernede hoteller i seks forskellige lande med op til 250 ansatte under sig, og han har modtaget flere priser for sit arbejde herhjemme. 

Er desuden kostvejleder, spinning- og crossfit-instruktør samt holder oplæg omkring økologi og madspild og fungerer som oplægsholder og censor på den nye food-koordinator-uddannelse på Hotel- og Restaurantskolen. 
Specifikationer
Undertitel Brug hele råvaren og undgå madspild
Forfatter Michael Folman Jensen
Forlag Muusmann Forlag
Indbinding Paperback
Thema koder Generel madlavning og opskrifter, Sparemad, Sund mad og helsekost
Varegruppe Grøn mad, Slankekost
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 17. mar. 2017
Sideantal 192
Bredde 172
Højde 241
Dybde 14
Vægt 537
Første udgave 2017
Oplagsdato 8. jan. 2018
Oplag 2
Udgave 1
ISBN-13 9788793430181
ISBN-10 8793430183
EAN 9788793430181
Sprog dan
Orignalsprog dan
Illustreret i farver/sh Nej
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.