SMAG
248,75 kr
500
ISBN
9788740605617
Hvis du er enig i påstanden om, at dét at spise og drikke har et højere mål end
blot at blive mæt, og hvis du bare én gang har tænkt, at der må være meget mere
interessant at sige om maden og smagen, end hvad der ellers kan opsnappes i
det enorme marked for kogebøger og tv-køkkener, så er denne bog til dig. I en
skønsom blanding af filosofi, videnskab, madopskrifter og litteratur bringes vi på
sporet af en gastronomi, hvor smagen dyrkes for sin egen skyld.
Bogen gør op med udbredte myter, som at vi blot spiser for at overleve, og at
god smag bare er et spørgsmål om smag og behag. Det undersøges hvordan og
hvorfor smager vi, som vi gør. Om smagen bare er subjektiv, og om kokkeri er en
kunstart? Men også, med læseren kærligt i hånden, hvorfor man skal stole på sin
madanmelder, hvordan man tilbereder fasaner, og hvor mange æbler der skal i en
æblekage.
Bogen er filosofisk, men henvender sig til enhver, der oprigtigt interesserer sig for
mad. For hvad det vil sige at spise og smage. Og måske, på sin egen særlige måde,
for hvad det vil sige at være et menneske.
Om forfatteren:
Martin Marchman Andersen er cand.mag. og Ph.d. i filosofi. Han er ansat som
Post.doc på afdeling for filosofi, Københavns Universitet. Men bogen er først og
fremmest resultatet af en betingelsesløs kærlighed til mad, og en formue brugt
på råvarer, vin og restauranter…
blot at blive mæt, og hvis du bare én gang har tænkt, at der må være meget mere
interessant at sige om maden og smagen, end hvad der ellers kan opsnappes i
det enorme marked for kogebøger og tv-køkkener, så er denne bog til dig. I en
skønsom blanding af filosofi, videnskab, madopskrifter og litteratur bringes vi på
sporet af en gastronomi, hvor smagen dyrkes for sin egen skyld.
Bogen gør op med udbredte myter, som at vi blot spiser for at overleve, og at
god smag bare er et spørgsmål om smag og behag. Det undersøges hvordan og
hvorfor smager vi, som vi gør. Om smagen bare er subjektiv, og om kokkeri er en
kunstart? Men også, med læseren kærligt i hånden, hvorfor man skal stole på sin
madanmelder, hvordan man tilbereder fasaner, og hvor mange æbler der skal i en
æblekage.
Bogen er filosofisk, men henvender sig til enhver, der oprigtigt interesserer sig for
mad. For hvad det vil sige at spise og smage. Og måske, på sin egen særlige måde,
for hvad det vil sige at være et menneske.
Om forfatteren:
Martin Marchman Andersen er cand.mag. og Ph.d. i filosofi. Han er ansat som
Post.doc på afdeling for filosofi, Københavns Universitet. Men bogen er først og
fremmest resultatet af en betingelsesløs kærlighed til mad, og en formue brugt
på råvarer, vin og restauranter…
Undertitel | På sporet af en gastronomi |
---|---|
Forfatter | Martin Marchman Andersen |
Forlag | Turbine |
Indbinding | Hardback |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DAF |
Udgivelsesdato | 12. nov. 2015 |
Sideantal | 178 |
Bredde | 150 |
Højde | 240 |
Vægt | 0 |
Første udgave | 0 |
Oplagsdato | 12. nov. 2015 |
Oplag | 0 |
Udgave | 0 |
ISBN-13 | 9788740605617 |
ISBN-10 | 8740605612 |
EAN | 9788740605617 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |