Escoffiers store kogebog
Af: Auguste Escoffier
248,75 kr
Desværre udsolgt fra forlaget
ISBN
9788717042186
Ny udgave med forord af James Price
Escoffiers store kogebog er en kogebogsklassiker, som er standardværket om klassisk fransk kogekunst. Værket udkom første gang på fransk i 1908 og blev revideret adskillige gange inden forfatterens død i 1935. I Danmark udkom bogen første gang i 1927, oversat og bearbejdet af køkkenchef Otto Bock. Den er hermed genoptrykt endnu en gang og stadig med det omfattende stikordsregister, der gør det overskueligt at anvende bogen. Auguste Escoffier (1846-1935) begyndte sin karriere som kokkeelev i 3-årsalderen hos sin onkel, som havde en kendt restaurant i Nice. Senere arbejdede han i Paris, Luzern og Monte Carlo. I 1890 indledte han et samarbejde med hotelkongen Cécar Ritz og blev køkkenchef på Savoy Hotel i London. Her var han indtil 1898, hvor han flyttede til Carlton Hotel, et af datidens mest mondæne hoteller.Escoffier opnåede al den hæder og berømmelse som en kok kan opnå. Som belønning for sin indsats for at udbrede kendskabet til det franske køkken blev Escoffier Ridder af Æreslegionen i 1920. Han trak sig tilbage året efter i en alder af 74 – efter 62 år i køkkenregionerne.Escoffier skabte adskillige nye retter, hvoraf den kendteste nok er Peach Melba, som han komponerede til ære for den østrigske sangerinde Nellie Melba. Hans kogebøger er autoritative værker. De kendteste er Le Guide culinaire fra 1903 og Le Livre de menus fra 1912, begge skrevet sammen med Phileas Gilbert og Émile Fétu. I 1934 udkom Ma cuisine.Den verdensberømte kogebog er en bibel for mange, og Escoffier er mesteren, der leverer opskrifterne.
Forfatter | Auguste Escoffier |
---|---|
Forlag | Gyldendal |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Generel madlavning og opskrifter |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 11. nov. 2011 |
Sideantal | 768 |
Bredde | 180 |
Højde | 236 |
Dybde | 54 |
Vægt | 1341 |
Første udgave | 0 |
Oplagsdato | 11. nov. 2011 |
Oplag | 1 |
Udgave | 3 |
ISBN-13 | 9788717042186 |
ISBN-10 | 8717042186 |
EAN | 9788717042186 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |
Undskyldningskode | 100 | ![]() |
---|---|---|
BoghandelensVaregruppe | Kogebøger | ![]() |
EkspeditionsID | 1348 | ![]() |
Varetype | 1 | |
Materialekode | Papir-bog | |
EANBeregnet | 9788717042186 | ![]() |
ISBN | 978-87-17-04218-6 | |
BOPISBN13 | 9788717042186 | |
Bogklubbog | ikke bogklubbog/vare. | |
Subskriptionsbog | ikke subskriptionsbog | |
Er varen til videresalg | Yes | ![]() |
Titel | Escoffiers store kogebog | ![]() |
Varetekst | Escoffier: Escoffiers store kogebog | ![]() |
Varetekst_Låst | Nej / ikke låst | |
Originaltitel | Ma cuisine | ![]() |
Titel_Del_Hovedtitel | A. Escoffier's store Kogebog | |
Varianttitel | Store Kogebog¤Escoffiers store Kogebog | |
BookScan-Titel | Escoffiers store kogebog | |
Ombyttes | No | |
Kan returneres | No | |
Kædetitel | False | |
Emneord | kogebøger¤opskrifter | |
Forlagstekst | Escoffiers store kogebog er en kogebogsklassiker, som er standardværket om klassisk fransk kogekunst. Værket udkom første gang på fransk i 1908 og blev revideret adskillige gange inden forfatterens død i 1935. I Danmark udkom bogen første gang i 1927, oversat og bearbejdet af køkkenchef Otto Bock. Den er hermed genoptrykt endnu en gang og stadig med det omfattende stikordsregister, der gør det overskueligt at anvende bogen. | ![]() |
Anden information | Omslagstitel: Escoffiers store kogebog | |
ForlagsNavn | Nyt Nordisk Forlag | ![]() |
Note om udgavens oplag | 1. oplag. 2002 | |
Bibliografisk historie | Tidligere: 2. udgave (Facsimile udgave). 1992 | |
Bearbejdning | Otto Bock | ![]() |
ForfatterFødselsår | 1846-1935 | ![]() |
Forfatterefternavn | Escoffier | ![]() |
Forfatterfornavn | Auguste | ![]() |
Forord | James Price | |
Oversætter | Otto Bock | |
Bredde | 180 | ![]() |
Dybde | 54 | ![]() |
Højde | 236 | ![]() |
Vægt | 1341 | ![]() |
Indbindingsform | 2 | ![]() |
Sider | 755 | |
LandId | 131 | |
Billede | jpg | ![]() |
Sidste ændring for billede | 2011-08-30 00:00:00 | |
Decimalklasse | 64.1 | |
ThemaKode | WBA | |
ThemaDBC | DBC | |
Hovedfaust | 2 906 836 4 | |
FørsteUdgivÅr | 1927 | |
Oplag | 1 | ![]() |
Udgave | 3 | |
ÅrForSenesteOplag | 2011 | ![]() |
ÅrForUdgave | 2011 | ![]() |
OrdreoptagelseDato | 2011-10-17 | ![]() |
Udgivelsesdato | 2011-11-11 | ![]() |
Udgivelsesland | dk | |
Hovedsprog | dan | |
SprogOriginaludgaven | fre | |
Materialet sprog | dan | |
Oprettet | 2011-08-30 | |
DagForSenesteÆndring | 2019-09-12 | |
OpdateringsDatoHovedpost | 20111128181131 | |
OprettelsesDatoHovedpost | 20111114 | |
Forlagets hjemsted | Kbh. | ![]() |
År (fra DBC) | 2011 | |
Post status | Ny post | |
Post Type | Enkeltstående post | |
Sidetal bemærkninger | 755 sider | |
Indholdets form | Nonfiktion | |
Festskrift | ikke festskrift | |
Stor skrift | almindelig skriftstørrelse | |
Bibliografisk kategori | monografi | |
Udgivelsesstatus | Ny ændret udgave | |
Katalogiseringsniveau | Katalogisering, selvsyn | |
Generel materialebetegnelse | tekst - tekst | |
Specifik materialebetegnelse | xx | |
Mellemoriginalens sprog | und | |
SprogIResumeer | und | |
Sprog_I_Undertekster | und | |
Trykkeri | tr. i udl. | |
Ugefortegnelse | DBF201148¤BKM201148 | |
Udgivelsesår | 2011 |
Bøger i samme varegruppe: