Julemad
Når vi i julemåneden sætter os til bords for at spise og drikke julens gode mad og øl, er det en tusind år gammel nordisk skik, vi holder i hævd. I vikingetiden fejrede vores forfædre hvert år ved midvinter, at halvdelen af den mørke tid var ovre, og at man gik mod lysere tider. Man samledes om bordet for at drikke for fred, men også for at spise godt. Da vi blev kristnet omkring år tusind flyttedes festentil december, og man fejrede nu i stedet Jesu fødsel.
Det har vi gjort hvert år siden, og nu nærmer sig igen tiden, hvor familie, venner og kolleger samles om måltider, som helst skal være genkendelige og vække minder, men samtidig gerne må være noget ud over det sædvanlige.
I denne bog har Claus Meyer samlet 50 af sine bedste opskrifter på alt, hvad der hører december til, af spiselige sager. Her er sild, fiskefilet og rugbrød. Mørbrad, and og flæskesteg. Kartofler og rødkål. Risalamande, naturligvis. Og ikke at forglemme – gløgg, æbleskiver og honninghjerter. Nytårets torsk og kransekage er heller ikke glemt.
Forfatter | Claus Meyer |
---|---|
Forlag | Lindhardt og Ringhof A/S |
Indbinding | Hæftet |
Thema koder | Generel madlavning og opskrifter |
Varegruppe | Kogebøger |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 1. okt. 2012 |
Sideantal | 96 |
Bredde | 176 |
Højde | 223 |
Dybde | 10 |
Vægt | 305 |
Første udgave | 2012 |
Oplagsdato | 8. okt. 2013 |
Oplag | 3 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788711380178 |
ISBN-10 | 8711380179 |
EAN | 9788711380178 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |