Smørrebrød i Danmark
247,50 kr
37
ISBN
9788799551606
Smørrebrød i Danmark fortæller hele historien om hvordan smørrebrødet udviklede sig fra det daglige brød for den jævne dansker til at blive en celeber luksusspise i 1890’ernes København. Om dets storhedstid op gennem 1900-tallet, til dets fald i 1970’erne og endelig til dets renæssance i vore dage.
Smørrebrødet kom stærkt tilbage som kulinarisk specialitet omkring 2006 i København, og nu slår det igennem over hele landet, ligesom det er begyndt at få international bevågenhed.
Her hjemme er der kommet seriøse og ambitiøse smørrebrødsrestauranter i bl.a. Esbjerg, Odense, Vejle og Århus. Disse nye og en perlerække af de bedste gamle og nye københavnerrestauranter portrætteres i bogen, med stor vægt på at lade menneskene bag smørrebrødet komme til orde.
Læseren vil nyde godt af forfatterens unikke indsigt i smørrebrødsverdenen, en indsigt han har erhvervet gennem en 46 år lang kærlighedsaffære med det højt belagte smørrebrød.
Gennem “Smørrebrød i Danmark - stederne, stykkerne og historien,” vil læseren opleve, at smørrebrødsverdenen er stærkt forskelligartet og facetteret.
Derfor er restaurantportrætterne opdelt i kategorier som Modernisterne, Klassikerne og Den gamle skole.
Undertitel | Stederne, stykkerne og historien |
---|---|
Forfatter | Ole Troelsø |
Forlag | Forlaget Lucullus |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Serviceerhverv |
Varegruppe | Mad, vin, div. |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 18. sep. 2012 |
Sideantal | 160 |
Bredde | 179 |
Højde | 247 |
Dybde | 19 |
Vægt | 724 |
Første udgave | 2012 |
Oplagsdato | 18. sep. 2012 |
Oplag | 1 |
Udgave | 1 |
ISBN-13 | 9788799551606 |
ISBN-10 | 8799551608 |
EAN | 9788799551606 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Foreword Author | Bi Skaarup og Claus Meyer |
Illustreret i farver/sh | Nej |
Photographer | Ole Troelsø |