Smagen af JORDBÆR

Af: Maren Korsgaard
67,50 kr
På lager
ISBN
9788793159198
Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Colombia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde.

Denne bog handler om jordbær - om historien, botanikken, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning, beskrivelse af de bedste og mest berømte sorter samt jordbærs gode smag og indholdsstoffer. Og her er opskrifter med jordbær til både desserter og i det salte køkken.

De fem jordbærplanter, der er begyndelsen til det nutidige havejordbær blev i 1714 bragt til Frankrig fra Chile af den franske spion, løjtnant Amédée François Frézier, der også var interesseret i planter og her krydsede de med skarlagen jordbær, og havejordbærret var født. Inden da var det de vilde jordbær, der blev spist med stor nydelse.

Forfatteren, cand. hort. Maren Korsgaard, er økologisk dyrker samt rådgiver og akademisk medarbejder på Pometet, Københavns Universitet. Hun har også skrevet bøgerne Smagen af græskar, Bær, Æbler, Frugt og bær samt Politikens bog om beskæring samt en lang række artikler til magasiner og aviser.    
Specifikationer
Forfatter Maren Korsgaard
Forlag Koustrup & Co.
Indbinding Indbundet
Thema koder Havearbejde: Planter og dyrkningsvejledninger, Kogebøger: Specielle retter og menuer
Varegruppe Mad, vin, div.
Ekspedition DBK
Udgivelsesdato 2. maj 2016
Sideantal 160
Bredde 212
Højde 257
Dybde 17
Vægt 810
Første udgave 2016
Oplagsdato 2. maj 2016
Oplag 1
Udgave 1
ISBN-13 9788793159198
ISBN-10 8793159196
EAN 9788793159198
Sprog dan
Orignalsprog dan
Omslagsgrafiker Lars Møller Nielsen
Illustreret i farver/sh Nej
Photographer Maren Korsgaard
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.