Gastronomisk leksikon
398,75 kr
Desværre udsolgt fra forlaget
ISBN
9788717040434
Der er forløbet 11 år siden førsteudgaven af Gastronomisk Leksikon udkom; og i den tid der er gået siden 1998 har det gastronomiske landskab i Danmark ændret sig betydeligt. Velstandsstigningen; nye fjernere rejsemål og fremvækst af gourmetrestauranter i international klasse er faktorer; der har gjort en mængde råvarer og ingredienser – der end ikke omtales i førsteudgaven af leksikonet – kendt for den kulinarisk interesserede og tilgængelige i danske forretninger. Et stort antal er blevet optaget som nye emneord og andre; allerede eksisterende emneord er blevet udvidede. Beskrivelser af nationale og regionale køkkener har fået en massiv udvidelse og en række nye emneord om ingredienser og retter i disse; såsom krydderiblandinger; kryddersaucer og oste er tilføjet.Også på det intellektuelle plan har det forløbne tiår været livligt i form af løbende debat om gastronomiens begreber. Diskussionen om molekylær gastronomi har således medført at en række kulinariske fænomener af naturvidenskabelig karakter er taget op til behandling.Den nye udgave indeholder faktisk dobbelt så megen tekst som den gamle.
Forfatter | Jørgen Fakstorp;Carl T. Pedersen |
---|---|
Forlag | Gyldendal |
Indbinding | Indbundet |
Thema koder | Generel madlavning og opskrifter, Leksika og opslagsværker |
Varegruppe | Mad, vin, div. |
Ekspedition | DBK |
Udgivelsesdato | 25. maj 2010 |
Sideantal | 348 |
Bredde | 205 |
Højde | 276 |
Dybde | 35 |
Vægt | 1349 |
Første udgave | 2009 |
Oplagsdato | 25. maj 2010 |
Oplag | 1 |
Udgave | 2 |
ISBN-13 | 9788717040434 |
ISBN-10 | 8717040434 |
EAN | 9788717040434 |
Sprog | dan |
Orignalsprog | dan |
Illustreret i farver/sh | Nej |